Treceți la conținutul principal

Statistici IPJ: Zeci de morţi şi sute de răniţi în accidente la Olt

Numărul persoanelor care îşi pierd pe şoselele din Olt a crescut în trimestrul II al anului, printre cauzele generatoare de accidente de circulaţie fiind viteza excesivă şi consumul exagerat de alcool. 

Statisticile Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt arată că în trimestrul II 2017, pe drumurile publice care tranzitează judeţul, au fost comise 68 de accidente rutiere grave, soldate cu 20 morţi şi 59 răniţi grav, şi 166 accidente uşoare, bilanţul fiind de 233 răniţi. Printre cauzele generatoare de accidente în Olt, cele mai frecvente sunt nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi nefolosirea centurii de siguranţă. În această perioadă, cadrele Serviciului Rutier al IPJ Olt au continuat să acţioneze în trafic pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei în trafic şi prevenirea evenimentelor rutiere, organizând astfel 247 de acţiuni. „Pe lângă efectivele proprii, la misiuni au participat şi poliţişti de la alte formaţiuni şi reprezentanţi ai societăţii civile. În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 219 infracţiuni, din care 114 la regimul circulaţiei rutiere şi 105 de altă natură, şi au fost aplicate 15.645 contravenţii prevăzute de OUG 195/2002 şi regulamentul de aplicare al acesteia”, se arată în bilanţul Serviciului Rutier Olt. Şoferii au fost amendaţi, în general, pentru nerespectarea regimului de viteză, nefolosirea centurii de siguranţă, nerespectarea regulilor de prioritate şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. În trimestrul II al acestui an oamenii legii au reţinut şi 917 permise de conducere şi au retras 290 certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau alte nereguli. De asemenea, cadrele Serviciului Rutier au acţionat permanent pe întreg teritoriul judeţului, pentru a nu se crea blocaje, ca urmare a producerii unor evenimente rutiere, asigurându-se fluidizarea traficului rutier.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…