Treceți la conținutul principal

Statistici IPJ: Zeci de morţi şi sute de răniţi în accidente la Olt

Numărul persoanelor care îşi pierd pe şoselele din Olt a crescut în trimestrul II al anului, printre cauzele generatoare de accidente de circulaţie fiind viteza excesivă şi consumul exagerat de alcool. 

Statisticile Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt arată că în trimestrul II 2017, pe drumurile publice care tranzitează judeţul, au fost comise 68 de accidente rutiere grave, soldate cu 20 morţi şi 59 răniţi grav, şi 166 accidente uşoare, bilanţul fiind de 233 răniţi. Printre cauzele generatoare de accidente în Olt, cele mai frecvente sunt nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi nefolosirea centurii de siguranţă. În această perioadă, cadrele Serviciului Rutier al IPJ Olt au continuat să acţioneze în trafic pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei în trafic şi prevenirea evenimentelor rutiere, organizând astfel 247 de acţiuni. „Pe lângă efectivele proprii, la misiuni au participat şi poliţişti de la alte formaţiuni şi reprezentanţi ai societăţii civile. În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 219 infracţiuni, din care 114 la regimul circulaţiei rutiere şi 105 de altă natură, şi au fost aplicate 15.645 contravenţii prevăzute de OUG 195/2002 şi regulamentul de aplicare al acesteia”, se arată în bilanţul Serviciului Rutier Olt. Şoferii au fost amendaţi, în general, pentru nerespectarea regimului de viteză, nefolosirea centurii de siguranţă, nerespectarea regulilor de prioritate şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. În trimestrul II al acestui an oamenii legii au reţinut şi 917 permise de conducere şi au retras 290 certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau alte nereguli. De asemenea, cadrele Serviciului Rutier au acţionat permanent pe întreg teritoriul judeţului, pentru a nu se crea blocaje, ca urmare a producerii unor evenimente rutiere, asigurându-se fluidizarea traficului rutier.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…