Treceți la conținutul principal

Triplu eveniment cultural la Teatrul Naţional Caracal

Teatrul Naţional „Ştefan Iordache” din municipiul Caracal găzduieşte vineri, 28 iulie 2017, trei evenimente culturale de excepţie. Începând cu ora 11:00, în foaierul şi sala de spectacole a instituţiei culturale vor avea loc o expoziţie de picture, o dublă lansare de carte de poezie şi o piesă de teatru. 

Organizatorii manifestării de la sfârşitul acestei săptămâni sunt Primăria şi Consiliul Local Caracal, Asociaţia „Fiii şi prietenii Caracalului”, Societatea Culturală „Anton Pann” Rîmnicu Vâlcea, Şcoala Populară de Artă Râmnicu Vâlcea şi Cenaclul „Arena artelor” Slatina. Triplul eveniment cultural de la Teatrul Naţional Caracal va începe la ora 11:00, în foaierul instituţiei, cu expoziţia de pictură „Simfonii” a artistului plastic Viorel Voina de la Râmnicu Vâlcea. Dubla lansare de carte de poezie va avea loc la ora 17:00, tot în foaierul teatrului. Dumitru Sârghie din Slatina lansează cartea de poezii „Cu o săptămână înainte de... niciodată”, iar Nicu Cismaru de la Râmnicu Vâlcea lansează cartea „Simfonii de vers cu insomnii”. Ziua culturală de la Teatrul „Ştefan Iordache” se va încheia cu spectacolul de teatru „Qui vadis”, după Iona, de Marin Soresc, care va fi jucat pe scena sălii de spectacole a instituţiei de trupa de teatru „C.C. Popian” a Arhiepiscopiei Râmnicului. Regia piesei de teatru aparţine Doinei Migleczi, rolul Iona fiind interpretat de actorul Mihai Călugăriţoiu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…