Treceți la conținutul principal

Tren blocat o oră pe câmp, în apropiere de Gara Radomireşti

Un tren în care se aflau aproape 300 de călători, care circula pe ruta Timişoara Nord – Bucureşti Nord, a rămas marţi dimineaţa blocat pe un câmp în apropiere de staţia de cale ferată Radomireşti, după ce la locomotivă a apărut o defecţiune tehnică. 

Trenul InterRegio 1696 care circulă pe rută directă a plecat din Gara Timişoara Nord luni noaptea şi ar fi trebuit să ajungă în Bucureşti Nord marţi dimineaţa, puţin după ora 08:00. Din cauza unor probleme apărute în circulţaie la locomotivă, mecanicii au fost nevoiţi să frâneze brusc pe un câmp din judeţul Olt, în zona Gării Radomireşti. Potrivit inspectorului Cosmin Mitrache, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare (TF) Caracal, remedierea defecţiunii a durat o oră. „Trenul InterRegio 1696 Timişoara Nord – Bucureşti Nord a înregistrat o întârziere de o oră pe raza judeţului Olt, după ce în apropiere de staţia de cale ferată din Radomireşti a apărut o defecţiune tehnică la locomotivă. Acum trenul este în mers, tocmai ce a trecut de Videle, şi într-o oră ar trebui să ajungă la Bucureşti”, a precizat marţi, în jurul orei 10:30, inspectorul Cosmin Mitrache de la Poliţia TF Caracal.
 În cursul după-amiezii de marţi, reprezentanţii CFR Călători au venit şi ei cu precizări referitor la incidentul care a avut loc în zona Gării Radomireşti. „Marţi, 18 iulie 2017, în jurul orei 08:00 dimineaţa, trenul InterRegio 1696 Timișoara – București a frânat automat în zona Radomireşti. Cei aproximativ 300 pasageri şi-au continuat călătoria în acelaşi tren, fără a fi pusă în pericol siguranţa şi securitatea acestora. Garnitura şi-a reluat traseul, după aproximativ o oră de staţionare şi după realizarea tuturor probelor care se impun prin reglementările în vigoare. La acest moment sunt cercetate cauzele care au condus la această situaţie”, se arată într-un comunicat remis de CFR.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…