Treceți la conținutul principal

TIR în flăcări lângă Pădurea Saru

Un TIR a luat foc marţi după-amiaza, în jurul orei 18:30, pe DN 65 – E 574, în apropiere de localitatea Bistriţa Nouă, situată lângă Pădurea Saru. 

Potrivit unor informaţii, autotrenul, care era încărcat cu ciment, venea dinspre localitatea argeşeană Câmpulung Muscel şi se îndrepta spre Craiova, pentru a descărca marfa la Dedeman. Se pare că şoferul, un bărbat de 50 de ani, din Drobeta Turnu Severin, aflat în mers, a văzut că iese fum din TIR, apoi i s-a blocat direcţia de deplasare şi a ieşit de pe drum. Martorii spun că acesta ar mai fi mers pe câmp în jur de 20 de metri şi s-a oprit într-o parte, pe marginea unui şanţ, iar autotrenul a fost cuprins de flăcări. Pompierii din cadrul Detaşementului Slatina al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt au fost solicitaţi să intervină pentru a stinge incendiul izbucnit la TIR-ul încărcat cu ciment. Din fericire, în urma nefericitului eveniment, şoferul a scăpat cu viaţă. „La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj al paramedicilor SMURD. În momentul sosirii echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum la cabina autotrenului și la remorca acestuia. Șoferul TIR-ului, în vârstă de 50 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost găsit în afara autovehiculului, conștient, fără urme vizibile de traumă. Pompierii au acționat aproximativ 40 de minute pentru izolarea și lichidarea incendiului. Cabina și peste 50% din remorca autotrenului au fost distruse de flăcări”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. În urma cercetărilor efectuate, specialiştii din cadrul inspectoratului au stabilit ca şi cauză probabilă a izbucnirii incendiului la TIR un scurtcircuit produs de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…