Treceți la conținutul principal

Tabără socială pentru 35 de elevi olteni la Căciulata

35 de elevi din judeţul Olt sunt beneficiarii unei tabere sociale care se va desfăşura în perioada 29 iulie – 3 august 2017 în localitatea Căciulata din Călimăneşti, judeţul Vâlcea. Tabăra este organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Olt, în cadrul Programului de Tabere cu caracter social pentru elevi. 

Copiii care se vor bucura de tabăra socială de şase zile de la Căciulata sunt elevi ai unităţilor de învăţământ din localităţile Mărgineni Slobozia – oraşul Scorniceşti, Corabia, Caracal, Perieţi, Izbiceni, Izvoarele, Găneasa, Movileni şi Sârbii Măgura. Pentru a fi beneficiari ai taberei elevii au trebuit să demonstreze că provin din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie. De asemenea, copiii au prezentat o adeverinţă care atestă calitatea de elev în învăţământul de stat şi media la învăţătură din ultimul an şcolar, obligatorie fiind media 10 la purtare sau calificativul „foarte bine”. Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a fost cel care a informat şcolile cu privire la organizarea acestei tabere gratuite cu caracter social, iar dosarele care au trebuit să conţină mai multe documente care să ateste că elevii provin din familii defavorizate şi au rezultate bune la învăţătură au putut fi depuse la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Olt până la data de 10 iulie. În total, 63 de dosare au fost depuse de elevii beneficiari de burse sociale, însă 28 dintre acestea au fost respinse din cauza mediei, nu au respectat condiţia de venit sau au fost depuse după evaluare. Cei 35 de copii admişi a fi beneficiari ai taberei sociale de la Căciulata din localitatea vâlceană Călimăneşti sunt elevi ai claselor II – XI şi în ultimul an de studiu au obţinut calificativul „foarte bine” sau media între 9,02 şi 10. Plecarea în tabăra are loc sâmbătă, 29 iulie, la ora 08:00, din faţa sediului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, strada Drăgăneşti, nr. 7, municipiul Slatina, grupul elevilor olteni fiind însoţit de trei profesori de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din municipiul Caracal şi Şcoala Gimnazială „Gh. Popescu” din Mărgineni Slobozia – oraşul Scorniceşti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…