Treceți la conținutul principal

Tabără socială pentru 35 de elevi olteni la Căciulata

35 de elevi din judeţul Olt sunt beneficiarii unei tabere sociale care se va desfăşura în perioada 29 iulie – 3 august 2017 în localitatea Căciulata din Călimăneşti, judeţul Vâlcea. Tabăra este organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Olt, în cadrul Programului de Tabere cu caracter social pentru elevi. 

Copiii care se vor bucura de tabăra socială de şase zile de la Căciulata sunt elevi ai unităţilor de învăţământ din localităţile Mărgineni Slobozia – oraşul Scorniceşti, Corabia, Caracal, Perieţi, Izbiceni, Izvoarele, Găneasa, Movileni şi Sârbii Măgura. Pentru a fi beneficiari ai taberei elevii au trebuit să demonstreze că provin din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie. De asemenea, copiii au prezentat o adeverinţă care atestă calitatea de elev în învăţământul de stat şi media la învăţătură din ultimul an şcolar, obligatorie fiind media 10 la purtare sau calificativul „foarte bine”. Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a fost cel care a informat şcolile cu privire la organizarea acestei tabere gratuite cu caracter social, iar dosarele care au trebuit să conţină mai multe documente care să ateste că elevii provin din familii defavorizate şi au rezultate bune la învăţătură au putut fi depuse la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Olt până la data de 10 iulie. În total, 63 de dosare au fost depuse de elevii beneficiari de burse sociale, însă 28 dintre acestea au fost respinse din cauza mediei, nu au respectat condiţia de venit sau au fost depuse după evaluare. Cei 35 de copii admişi a fi beneficiari ai taberei sociale de la Căciulata din localitatea vâlceană Călimăneşti sunt elevi ai claselor II – XI şi în ultimul an de studiu au obţinut calificativul „foarte bine” sau media între 9,02 şi 10. Plecarea în tabăra are loc sâmbătă, 29 iulie, la ora 08:00, din faţa sediului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, strada Drăgăneşti, nr. 7, municipiul Slatina, grupul elevilor olteni fiind însoţit de trei profesori de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din municipiul Caracal şi Şcoala Gimnazială „Gh. Popescu” din Mărgineni Slobozia – oraşul Scorniceşti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…