Treceți la conținutul principal

Sute de şoferi amendaţi pentru depăşirea vitezei

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei Olt au aplicat, în weekend, peste 500 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni care a urmărit prevenirea accidentelor de circulaţie grave produse pe fondul vitezei excesive. 

Acţiunea a avut loc la nivel naţional ca urmare a faptului că viteza excesivă este una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere care au loc în întreaga ţară. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, şi pe drumurile publice care tranzitează judeţul au loc lună de lună evenimente rutiere pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii rutieri olteni au acționat, zilnic, în câte două intervale a câte minimum trei ore fiecare. Astfel, în cele trei zile de desfăşurare a acţiunii, în Olt au fost prezenţi în trafic 120 de rutierişti cu 14 echipaje dotate cu aparate radar. În total, polițiștii au controlat 657 de autovehicule şi au aplicat 510 de sancțiuni contravenționale, dintre care 302 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză atât în localitate, cât şi în afara acesteia. De asemenea, au fost reținute 20 de permise de conducere, au fost retrase şapte certificate de înmatriculare și au fost constatate patru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Rutier Olt, în patru cazuri permisele auto au fost reținute pentru depășirea cu peste 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime admise în localitate. Oamenii legii vor continua să desfăşoare astfel de acţiuni şi în perioada imediat următoare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…