Treceți la conținutul principal

Sute de şoferi amendaţi pentru depăşirea vitezei

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei Olt au aplicat, în weekend, peste 500 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni care a urmărit prevenirea accidentelor de circulaţie grave produse pe fondul vitezei excesive. 

Acţiunea a avut loc la nivel naţional ca urmare a faptului că viteza excesivă este una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere care au loc în întreaga ţară. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, şi pe drumurile publice care tranzitează judeţul au loc lună de lună evenimente rutiere pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii rutieri olteni au acționat, zilnic, în câte două intervale a câte minimum trei ore fiecare. Astfel, în cele trei zile de desfăşurare a acţiunii, în Olt au fost prezenţi în trafic 120 de rutierişti cu 14 echipaje dotate cu aparate radar. În total, polițiștii au controlat 657 de autovehicule şi au aplicat 510 de sancțiuni contravenționale, dintre care 302 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză atât în localitate, cât şi în afara acesteia. De asemenea, au fost reținute 20 de permise de conducere, au fost retrase şapte certificate de înmatriculare și au fost constatate patru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Rutier Olt, în patru cazuri permisele auto au fost reținute pentru depășirea cu peste 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime admise în localitate. Oamenii legii vor continua să desfăşoare astfel de acţiuni şi în perioada imediat următoare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…