Treceți la conținutul principal

Numărul morţilor în accidente rutiere, în creştere faţă de anul trecut

Comisarul şef Cătălin Florescu, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, şi comisarul Bogdan Voica, şeful Serviciului Rutier Olt, au fost joi amfitrionii unei conferinţe de presă organizată la sediul instituţiei, în cadrul căreia a fost prezentată activitatea poliţiştilor din judeţ în prima jumătate a anului. În discuţie, a fost adusă şi o statistică a accidentelor produse pe şoselele din Olt, al căror bilanţ este unul tragic.

Principalii indicatori arată că accidentele rutiere care au avut loc în judeţ, în primele şase luni ale lui 2017, au fost în scădere, însă există o creştere la numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma acestora. Conform statisticilor, au fost 21 de morţi înregistraţi în urma accidentelor, cu şapte mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „La principalii indicatori pe care noi îi avem, la unul singur avem o creştere, la persoane decedate. În rest suntem în scădere. Avem accidente grave, accidente uşoare, răniţi grav din accidente şi persoane decedate, iar singurul indicator la care avem o creştere semestrul acesta este la persoane decedate”, a declarat comisarul şef Cătălin Florescu, inspectorul Poliţiei Olt. Comisarul Bogdan Voica a menţionat faptul că întreaga activitate desfăşurată de cadrele Serviciului Rutier Olt are drept scop scăderea numărului de accidente rutiere şi, bineînţeles, a victimizării. De asemenea, acesta a adăugat faptul că în prima jumătate a acestui an nu au existat evenimente rutiere rămase cu autori necunoscuţi şi că, în această perioadă, poliţiştii rutieri verifică administratorii drumurilor publice care tranzitează judeţul, deoarece atunci când se produce un accident oamenii legii analizează şi dacă există o cauză datorită stării carosabilului. „În prezent, controlăm administratorii drumurilor publice care tranzitează judeţul. Până în acest moment nu am aplicat nicio sancţiune, dar suntem în continuare în perioada de verificare. Sunt anumite drumuri pe care am identificat probleme privind semnalizarea orizontală şi verticală, am întocmit informări către administrator, am stabilit termene pentru remedierea acestor deficienţe, deocamdată sunt în cadrul acestor termene. Facem verificări şi pe drumurile naţionale şi pe drumurile judeţene”, a precizat comisarul Voica de la Serviciul Rutier Olt. „La orice accident care se produce în judeţ, analizăm şi dacă există o cauză datorită stării carosabilului”, a completat comisarul şef Cătălin Florescu. Întrebat de jurnalişti care este drumul din judeţ pe care au loc cele mai multe accidente, şeful poliţiştilor rutieri olteni a readus în atenţie faptul că pe Drumul Naţional 65 – European 574 sunt cele mai multe evenimente soldate cu victime. „În continuare, ca şi anii trecuţi, Drumul Naţional 65 – European 574 reprezintă principala arteră din judeţ cu grad sporit de producere a accidentelor rutiere. De pe acest drum, aşa cum bine ştiţi, zona Pădurea Sarului, semnalizat corespunzător, este catalogat ca fiind un punct negru”, a conchis comisarul Bogdan Voica. 

Peste 30.000 de amenzi aplicate 

Potrivit statisticilor IPJ Olt, pentru disciplinarea participanţilor la trafic, în primele şase luni ale acestui an, poliţiştii au aplicat 30.842 de amenzi prevăzute de OUG 195/2002, actualizată, şi HG 85/2003. În general, sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză, nefolosirea centurii de siguranţă, nerespectarea regulilor de prioritate, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, etc. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 1.284 permise auto şi 556 certificate de înmatriculare. Din cele 1.284 permise reţinute, 160 au fost pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 262 pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50 kilometri pe oră, 347 au fost reţinute pentru depăşire neregulamentară, 93 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, diferenţa de 422 fiind reţinute pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere. În aceeași perioadă, pe drumurile publice au fost descoperite 470 infracţiuni, din care 234 la regimul circulaţiei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…