Treceți la conținutul principal

Numărul morţilor în accidente rutiere, în creştere faţă de anul trecut

Comisarul şef Cătălin Florescu, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, şi comisarul Bogdan Voica, şeful Serviciului Rutier Olt, au fost joi amfitrionii unei conferinţe de presă organizată la sediul instituţiei, în cadrul căreia a fost prezentată activitatea poliţiştilor din judeţ în prima jumătate a anului. În discuţie, a fost adusă şi o statistică a accidentelor produse pe şoselele din Olt, al căror bilanţ este unul tragic.

Principalii indicatori arată că accidentele rutiere care au avut loc în judeţ, în primele şase luni ale lui 2017, au fost în scădere, însă există o creştere la numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma acestora. Conform statisticilor, au fost 21 de morţi înregistraţi în urma accidentelor, cu şapte mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „La principalii indicatori pe care noi îi avem, la unul singur avem o creştere, la persoane decedate. În rest suntem în scădere. Avem accidente grave, accidente uşoare, răniţi grav din accidente şi persoane decedate, iar singurul indicator la care avem o creştere semestrul acesta este la persoane decedate”, a declarat comisarul şef Cătălin Florescu, inspectorul Poliţiei Olt. Comisarul Bogdan Voica a menţionat faptul că întreaga activitate desfăşurată de cadrele Serviciului Rutier Olt are drept scop scăderea numărului de accidente rutiere şi, bineînţeles, a victimizării. De asemenea, acesta a adăugat faptul că în prima jumătate a acestui an nu au existat evenimente rutiere rămase cu autori necunoscuţi şi că, în această perioadă, poliţiştii rutieri verifică administratorii drumurilor publice care tranzitează judeţul, deoarece atunci când se produce un accident oamenii legii analizează şi dacă există o cauză datorită stării carosabilului. „În prezent, controlăm administratorii drumurilor publice care tranzitează judeţul. Până în acest moment nu am aplicat nicio sancţiune, dar suntem în continuare în perioada de verificare. Sunt anumite drumuri pe care am identificat probleme privind semnalizarea orizontală şi verticală, am întocmit informări către administrator, am stabilit termene pentru remedierea acestor deficienţe, deocamdată sunt în cadrul acestor termene. Facem verificări şi pe drumurile naţionale şi pe drumurile judeţene”, a precizat comisarul Voica de la Serviciul Rutier Olt. „La orice accident care se produce în judeţ, analizăm şi dacă există o cauză datorită stării carosabilului”, a completat comisarul şef Cătălin Florescu. Întrebat de jurnalişti care este drumul din judeţ pe care au loc cele mai multe accidente, şeful poliţiştilor rutieri olteni a readus în atenţie faptul că pe Drumul Naţional 65 – European 574 sunt cele mai multe evenimente soldate cu victime. „În continuare, ca şi anii trecuţi, Drumul Naţional 65 – European 574 reprezintă principala arteră din judeţ cu grad sporit de producere a accidentelor rutiere. De pe acest drum, aşa cum bine ştiţi, zona Pădurea Sarului, semnalizat corespunzător, este catalogat ca fiind un punct negru”, a conchis comisarul Bogdan Voica. 

Peste 30.000 de amenzi aplicate 

Potrivit statisticilor IPJ Olt, pentru disciplinarea participanţilor la trafic, în primele şase luni ale acestui an, poliţiştii au aplicat 30.842 de amenzi prevăzute de OUG 195/2002, actualizată, şi HG 85/2003. În general, sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză, nefolosirea centurii de siguranţă, nerespectarea regulilor de prioritate, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, etc. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 1.284 permise auto şi 556 certificate de înmatriculare. Din cele 1.284 permise reţinute, 160 au fost pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 262 pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50 kilometri pe oră, 347 au fost reţinute pentru depăşire neregulamentară, 93 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, diferenţa de 422 fiind reţinute pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere. În aceeași perioadă, pe drumurile publice au fost descoperite 470 infracţiuni, din care 234 la regimul circulaţiei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…