Treceți la conținutul principal

Mopedist accidentat grav de fostul edil al comunei Osica de Sus

Un bărbat de 52 de ani, din municipiul Caracal, a fost grav rănit joi, în jurul orei 11:00, în urma unui accident de circulaţie provocat de Ion Ciocan, fostul primar al comunei Osica de Sus. Evenimentul rutier a avut loc pe Drumul Naţional 64, la intersecţia cu strada Vladu Nica din localitate, în zona Liceului Teoretic „Ion Gh. Roşca” Osica de Sus. 

Potrivit poliţiştilor rutieri, accidentul în care a fost implicat fostul edil Ciocan s-a produs pe fondul neacordării de prioritate. „Din primele cercetări, a reieşit faptul că un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Osica de Sus, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Naţional 64, la intersecţia cu strada Vladu Nica de pe raza localităţii Osica de Sus nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers şi nu a acordat prioritate de trecere unui moped condus de un bărbat de 52 de ani, din Caracal, intrând în coliziune cu acestea”, a precizat agentul principal de poliţie Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. Mopedistul a fost grav rănit şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. „Bărbatul a fost preluat de la locul accidentului de o ambulanţă şi a fost transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Slatina. Victima a fost diagnosticată cu traumatism cranio – facial, traumatism cervical drept, cu plagă cervicală lateral dreapta, traumatism hemitorace drept”, a declarat medicul Alina Duminică, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. Fostul primar din Osica de Sus a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, şi a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, pe numele lui Ion Ciocan au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…