Treceți la conținutul principal

Intervenţiile pompierilor olteni, în creştere cu aproape 30%

Statistica Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt arată că în primul semestru al anului 2017 numărul intervenţiilor a crescut cu aproape 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

„Pe parcursul semestrului I al anului 2017, ISU Olt a fost solicitat să intervină la un număr de 4.510 evenimente, faţă de 3.470 evenimente în semestrul I 2016, creşterea procentuală fiind de 29,97%”, spun reprezentanţii inspectoratului. Pe tipuri de riscuri, cele mai multe intervenţii au aparţinut paramedicilor SMURD, respectiv 2.675, cu 12 misiuni mai puţin faţă de semestrul I al anului trecut. Numărul incendiilor a crescut la 274 de la 156 înregistrate în 2016, alte tipuri de riscuri fiind, de asemenea, în creştere – 1.561 în semestrul I 2017 faţă de 627 intervenţii înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre alte tipuri de intervenţii amintim: 47 asistări persoane, 23 monitorizări alunecare teren, două inundaţii (n.red. – asanare apă), 40 intervenţii la degajări ţurţuri, copaci, asanare fântâni, 16 intervenţii căutare persoane înecate, 32 salvări de animare, 23 exerciţii tactice, etc. Din totalul incendiilor, 201 au fost stinse de serviciile profesioniste, 58 de incendii în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, iar cinci incendii au fost stinse de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă. După domeniul de activitate, 143 incendii s-au produs la gospodării, anexe, bunuri ale populaţiei, 14 incendii la domeniul public, 17 incendii la domeniul privat, un incendiu la domeniul privat mixt, iar 99 de incendii s-au produs la vegetaţia uscată și miriști, comparativ cu 21 de incendii produse în aceeași perioadă a anului 2016. De asemenea, s-au înregistrat două încendii pe teritoriul judeţului Vâlcea, în localități aflate în raionul de intervenție al ISU Olt, în baza planului comun de cooperare. În urma incendiilor, valoarea estimată a pagubelor este de peste 2,5 milioane lei, iar valoarea estimată a bunurilor salvate este de peste 14 milioane lei. Pe timpul acţiunilor de intervenţie au fost salvate 48 persoane adulte şi 9 copii, precum şi 78 animale. În privinţa activităţii SMURD, în primele şase luni ale anului 2.670 de intervenţii au fost de acordare a primului ajutor medical, iar cinci intervenţii au dost de descarcerare. În total, 2751 de persoane au fost asistate medical, 2.623 fiind adulţi și 128 copii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…