Treceți la conținutul principal

Intervenţiile pompierilor olteni, în creştere cu aproape 30%

Statistica Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt arată că în primul semestru al anului 2017 numărul intervenţiilor a crescut cu aproape 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

„Pe parcursul semestrului I al anului 2017, ISU Olt a fost solicitat să intervină la un număr de 4.510 evenimente, faţă de 3.470 evenimente în semestrul I 2016, creşterea procentuală fiind de 29,97%”, spun reprezentanţii inspectoratului. Pe tipuri de riscuri, cele mai multe intervenţii au aparţinut paramedicilor SMURD, respectiv 2.675, cu 12 misiuni mai puţin faţă de semestrul I al anului trecut. Numărul incendiilor a crescut la 274 de la 156 înregistrate în 2016, alte tipuri de riscuri fiind, de asemenea, în creştere – 1.561 în semestrul I 2017 faţă de 627 intervenţii înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre alte tipuri de intervenţii amintim: 47 asistări persoane, 23 monitorizări alunecare teren, două inundaţii (n.red. – asanare apă), 40 intervenţii la degajări ţurţuri, copaci, asanare fântâni, 16 intervenţii căutare persoane înecate, 32 salvări de animare, 23 exerciţii tactice, etc. Din totalul incendiilor, 201 au fost stinse de serviciile profesioniste, 58 de incendii în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, iar cinci incendii au fost stinse de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă. După domeniul de activitate, 143 incendii s-au produs la gospodării, anexe, bunuri ale populaţiei, 14 incendii la domeniul public, 17 incendii la domeniul privat, un incendiu la domeniul privat mixt, iar 99 de incendii s-au produs la vegetaţia uscată și miriști, comparativ cu 21 de incendii produse în aceeași perioadă a anului 2016. De asemenea, s-au înregistrat două încendii pe teritoriul judeţului Vâlcea, în localități aflate în raionul de intervenție al ISU Olt, în baza planului comun de cooperare. În urma incendiilor, valoarea estimată a pagubelor este de peste 2,5 milioane lei, iar valoarea estimată a bunurilor salvate este de peste 14 milioane lei. Pe timpul acţiunilor de intervenţie au fost salvate 48 persoane adulte şi 9 copii, precum şi 78 animale. În privinţa activităţii SMURD, în primele şase luni ale anului 2.670 de intervenţii au fost de acordare a primului ajutor medical, iar cinci intervenţii au dost de descarcerare. În total, 2751 de persoane au fost asistate medical, 2.623 fiind adulţi și 128 copii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…