Treceți la conținutul principal

Festivalul „Ilie Martin” de la Coloneşti, la cea de-a XIV-a ediţie

Festivalul Căluşăresc „Ilie Martin”, desfăşurat în Coloneşti, a ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediţie, iar cu acest prilej Nicolae Stan, primarul comunei oltene, a pregătit multe surprize pentru localnici, dar şi pentru cetăţenii din localităţile învecinate. Manifestările dedicate acestui eveniment cultural artistic încep încă de la primele ore ale dimineţii şi se vor încheia târziu în noapte.  
Aşa cum ne-au obişnuit în ultimii ani, cu ocazia Festivalului Căluşăresc „Ilie Martin”, autorităţile locale din Coloneşti organizează diverse manifestări religioase şi, totodată, inaugurează diverse investiţii realizate în comună. Anul acesta, începând cu ora 08:30, va avea loc resfinţirea Bisericii „Cuvioasa Parascheva” şi sfinţirea Casei Parohiale din Parohia Bătăreni, iar de la ora 13:00 va fi inaugurat obiectivul „Târg şi Piaţă Agroalimentară” din satul Bătăreni, comuna Coloneşti. Începând cu ora 15:00, stadionul din localitate va fi locul propriu-zis de desfăşurare a ediţiei a XIV-a a Festivalului Căluşăresc „Ilie Martin”, cuvântul de deschidere aparţinându-i edilului Nicolae Stan. De asemenea, mesaje vor fi adresate şi de invitaţii primarului de la Coloneşti. Până la ora 17:30, formaţiile de căluşari din judeţele Olt – Optaşi Măgura, Corbu, Scorniceşti, Potcoava, Oporelu, Dobrun şi Argeş – Bârla, Hârşeşti, Stolnic vor fi într-un spectacol extraordinar în faţa publicului. Membrii Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” din Slatina sunt invitaţi ai festivalului şi vor susţine un spectacol în intervalul orar 17:30 – 19:00. Soliştii vocali Nicu şi Nina Spânu, Maricica Mihoianu şi Nea Mitică vor susţine recitaluri extraordinare începând cu ora 19:00, pentru ca de la ora 19:45 pe scena festivalului să evolueze Ansamblul Căluşăresc „Ilie Martin” din Coloneşti. Invitaţii speciali ai festivalului de la Coloneşti sunt îndrăgiţii interpreţi Emilia Ghinescu, Nicu Paleru şi Mariana Ionescu Căpitănescu. Cu începere de la ora 20:00, recitalurile acestora vor dura trei ore, iar cel care va încheia spectacolul muzical cu un recital de o oră este artistul Costinel Alecsandrescu. Festivalul „Ilie Martin” se va încheia după ora 24:00 cu un grandios spectacol de lumină şi culoare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…