Treceți la conținutul principal

Dotări noi pentru pompierii din Olt

Parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt s-a reînnoit în ultimii ani cu autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, iar dotările nu se opresc aici. Potrivit celor declarate de locotenent colonelul Adrian Tănase, inspectorul şef al inspectoratului, până la sfârşitul acestui an ISU Olt va mai primi două echipamente noi.

„Urmează să primim prin programele cu fonduri europene, accesate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, un container pentru echipamente de căutare salvare, un autocamion de intervenţie şi alte mijloace de intervenţie, prinse în programele respective. Din informaţiile pe care le am în acest moment, primele două echipamente ajung până la sfârşitul anului”, a spus şeful pompierilor din judeţ, în cadrul conferinţei de presă de miercuri. Deşi subunităţile ISU Olt din judeţ au fost dotate cu autospeciale noi, încă există localităţi în care se intervine cu autospeciale vechi de peste 20 – 30 de ani. „Trebuie să mai înlocuim două autospeciale de intervenţie din zona Caracalului, de la gărzile de intervenţie ale Detaşamentului Caracal, care au rămas din dotarea veche. Cu siguranţă în următorul an sau celălalt o să primim şi o să le înlocuim şi pe acestea. Este vorba de o autospecială APCA din anii ’80 şi o autospecială 4 S, patru substanţe de stingere, care datează de prin anii ’90, mai precis din 1995. Ca şi dotare, tot timpul există loc de mai bine, ca şi echipamente de protecţie, mentenanţa sau echipamentele care la un moment dat necesită reparaţii, ar fi util să le înlocuim”, a spus locotenent colonelul Tănase. 

Inspectoratul nu duce lipsă de personal 

Chiar dacă în ultimul an şi primele luni ale lui 2017 zeci de pompieri au ieşit la pensie, iar alţii din cadrul structurilor de intervenţie ar urma să plece la cursuri de pregătire pentru a deveni scafandri, la ora actuală ISU Olt nu duce lipsă de personal. „Personalul este suficient, ne putem desfăşura activitatea în condiţiile acestea, iar în cazul în care intervenţiile necesită suplimentarea personalului pompierii sunt mobilizaţi de acasă şi facem faţă intervenţiilor. În acest moment, în privinţa personalului, suntem la un nivel de aproape 100% de încadrare, funcţionăm cu limita normală”, a declarat inspectorul şef al inspectoratului. Pensionările şi-au spus cuvântul în rândul ofiţerilor şi subofiţerilor de la ISU Olt, însă posturile rămase vacante au fost repede completate de pompieri originari din judeţ, încadraţi la alte inspectorate din ţară. „Este o perioadă în care, într-adevăr, a fost un context favorabil ieşirilor la pensie, dar judeţul nostru a beneficiat de avantajul colegilor din judeţul Olt, care erau încadraţi la celelalte inspectorate, în general la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, şi atunci au avut ocazia să se întoarcă acasă. Cei care au putut să iasă la pensie au îndeplinit stagiul de cotizare şi după 25 – 30 de muncă în folosul comunităţii, de carieră militară, au ales o etapă mult mai liniştită, aceea de a ieşi la pensie, de a avea grijă de copii şi de nepoţi”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu purtătorul de cuvânt al inspectoratului, prezent, de asemenea, la conferinţă. Potrivit locotenent colonelului Adrian Tănase, peste 20 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul ISU Olt s-au pensionat în 2016 şi 2017, până în prezent, şi au venit 12 subofiţeri. „Am avut locuri vacante care le-am şi ocupat, iar ieri (n.red. – marţi) am avut repartizaţi de la Şcoala Boldeşti doi subofiţeri şi un maistru militar auto. Oricum, acum suntem aproape compleţi cu personalul, cei care au venit la noi sunt persoane care au lucrat la alte inspectorate, au dorit să vină acasă şi am beneficiat de acest lucru. Alte inspectorate poate se confruntă cu alte situaţii, noi din acest punct de vedere nu ducem lipsă nici de solicitări, nici de personal”, a conchis inspectorul şef al ISU Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…