Treceți la conținutul principal

Copil de 10 ani, electrocutat la Cungrea. Medicii au decis transferul cu elicopterul SMURD la Bucureşti

Un copil de 10 ani, din satul Spătaru al comunei oltene Cungrea, a fost vineri seara la un pas de a-şi pierde viaţa. Micuţul s-a urcat pe un stâlp de electricitate, s-a electrocutat şi a căzut de la peste cinci metri înălţime. Transportat iniţial la Spitalul Slatina, băiatul a fost transferat ulterior cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală. 

Paramedicii SMURD din cadrul Staţiei de Pompieri Scorniceşti s-au deplasat la faţa locului, în sprijinul lor venind şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. „Minorul, în vârstă de 10 ani, din comuna Cungrea, a suferit un traumatism cranio-cerebral, suspiciune fractură de mandibulă şi arsuri electrice pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului. Copilul a fost preluat conştient de echipajul SMURD, iar în sprijin a venit un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanţă Olt. Băiatul a fost transportat la Spitalul Slatina”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Starea de sănătate a micuţului s-a înrăutăţit, iar pe timpul nopţii de vineri spre sâmbătă medicii de la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au luat decizia de a-l transfera la un spital din Capitală. Pacientul a fost transportat de o ambulanţă până la Stadionul „1 mai” din Slatina şi a fost preluat de un elicopter SMURD Craiova pentru a-l transfera la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” Bucureşti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…