Treceți la conținutul principal

Condamnări în dosarul fraudării fostei echipe de fotbal FC Caracal

Magistrații Tribunalului Olt s-au pronunțat vineri, 28 iulie, în dosarul fraudei economice de la Fotbal Club Caracal. Gheorghe Anghel, fostul primar al municipiului Caracal și ceilalți inculpați în cauză au fost condamnați la pedepse blânde cu executare și suspendare, unul dintre ei fiind chiar achitat. Decizia instanței de judecată nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Gheorghe Anghel, fostul primar din Caracal, a fost condamnat la 3 ani și șase luni închisoare cu executare și pedeapsa complementară privind interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 2 ani și 6 luni. Stelian Veselin, fostul președinte al echipei de fotbal FC Caracal și fostul director al IGO Caracal, la pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare privativă de libertate și interzicerea drepturilor pe o perioadă de 2 ani și 6 luni, iar Victor Botezatu, trezorier la FC Caracal şi angajat al IGO, a primit pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare. Potrivit soluției pe scurt dată de magistrații Tribunalului Olt în dosar, inculpatul Petre Neacșu, secretar al Asociaţiei Fotbal Club Caracal, administrator al SC Progres Club SRL și angajat la IGO, a primit doar patru luni închisoare, instanța dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 2 ani și 4 luni, termen de încercare. Artemiza Pisică, angajată a IGO, a fost condamnată la 3 ani închisoare și interzicerea drepturilor pe o perioadă de 2 ani, în cazul ei instanța dispunând, de asemenea, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe 6 ani. În aceeași cauză, inculpatul Cristian Georgescu, fost vicepreşedinte al FC Caracal şi fost comisar la Garda Financiară, a fost achitat. Totodată, judecătorii olteni i-au obligat pe inculpați la plata unor sume de bani reprezentând despăgubiri civile și cheltuieli judiciare statului. Anghel și Veselin trebuie să achite, în solidar, suma de 2.965.456 lei despăgubiri civile către Primăria Caracal, Veselin și Pisică suma de 586.734 lei către SC IGO SA Caracal, prin lichidator judiciar SC PHEONIX SPRL, Veselin suma de 1.636.641 lei către IGO Caracal, prin lichidator judiciar SC PHEONIX SPRL, iar învinuiții Veselin și Botezatu suma de 204.850 lei, prin lichidator judiciar SC PHEONIX SPRLtot către societatea IGO Caracal. De asemenea, toți inculpații sunt obligați la plata a câte 5.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare statului. Decizia instanței oltene nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Cei șase inculpați sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală prin neplata impozitelor cu reţinere la sursă, complicitate la infracţiunea de delapidare, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals material în înscrisuri oficiale. Potrivit anchetatorilor, inculpaţii sunt suspectaţi că, în perioada 2010 – 2013, ar fi constituit un grup infracţional organizat care a avut drept scop sustragerea de sume substanţiale de bani, în dauna unei instituţii publice, respectiv Primăria Caracal, şi a SC IGO SA, din municipiul Caracal, pentru susţinerea echipei de fotbal FC Caracal. În acest fel, primăria a fost prejudiciată cu aproximativ 6.000.000 de lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…