Treceți la conținutul principal

Condamnări în dosarul fraudării fostei echipe de fotbal FC Caracal

Magistrații Tribunalului Olt s-au pronunțat vineri, 28 iulie, în dosarul fraudei economice de la Fotbal Club Caracal. Gheorghe Anghel, fostul primar al municipiului Caracal și ceilalți inculpați în cauză au fost condamnați la pedepse blânde cu executare și suspendare, unul dintre ei fiind chiar achitat. Decizia instanței de judecată nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Gheorghe Anghel, fostul primar din Caracal, a fost condamnat la 3 ani și șase luni închisoare cu executare și pedeapsa complementară privind interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 2 ani și 6 luni. Stelian Veselin, fostul președinte al echipei de fotbal FC Caracal și fostul director al IGO Caracal, la pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare privativă de libertate și interzicerea drepturilor pe o perioadă de 2 ani și 6 luni, iar Victor Botezatu, trezorier la FC Caracal şi angajat al IGO, a primit pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare. Potrivit soluției pe scurt dată de magistrații Tribunalului Olt în dosar, inculpatul Petre Neacșu, secretar al Asociaţiei Fotbal Club Caracal, administrator al SC Progres Club SRL și angajat la IGO, a primit doar patru luni închisoare, instanța dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 2 ani și 4 luni, termen de încercare. Artemiza Pisică, angajată a IGO, a fost condamnată la 3 ani închisoare și interzicerea drepturilor pe o perioadă de 2 ani, în cazul ei instanța dispunând, de asemenea, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe 6 ani. În aceeași cauză, inculpatul Cristian Georgescu, fost vicepreşedinte al FC Caracal şi fost comisar la Garda Financiară, a fost achitat. Totodată, judecătorii olteni i-au obligat pe inculpați la plata unor sume de bani reprezentând despăgubiri civile și cheltuieli judiciare statului. Anghel și Veselin trebuie să achite, în solidar, suma de 2.965.456 lei despăgubiri civile către Primăria Caracal, Veselin și Pisică suma de 586.734 lei către SC IGO SA Caracal, prin lichidator judiciar SC PHEONIX SPRL, Veselin suma de 1.636.641 lei către IGO Caracal, prin lichidator judiciar SC PHEONIX SPRL, iar învinuiții Veselin și Botezatu suma de 204.850 lei, prin lichidator judiciar SC PHEONIX SPRLtot către societatea IGO Caracal. De asemenea, toți inculpații sunt obligați la plata a câte 5.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare statului. Decizia instanței oltene nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Cei șase inculpați sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală prin neplata impozitelor cu reţinere la sursă, complicitate la infracţiunea de delapidare, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals material în înscrisuri oficiale. Potrivit anchetatorilor, inculpaţii sunt suspectaţi că, în perioada 2010 – 2013, ar fi constituit un grup infracţional organizat care a avut drept scop sustragerea de sume substanţiale de bani, în dauna unei instituţii publice, respectiv Primăria Caracal, şi a SC IGO SA, din municipiul Caracal, pentru susţinerea echipei de fotbal FC Caracal. În acest fel, primăria a fost prejudiciată cu aproximativ 6.000.000 de lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…