Treceți la conținutul principal

Casă făcută scrum din cauza unei lumânări

Intervenţie dificilă pentru pompierii din cadrul Gărzii Stoeneşti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, luni noaptea, în jurul orei 23:00, în oraşul Drăgăneşti Olt. Casa unui bărbat din localitate a fost curprinsă de flăcări, iar în mai puţin de două ore totul s-a făcut scrum.

Pompierii din Stoenşti au acţionat la faţa locului cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, în sprijin intervenind şi paramedicii SMURD. Din fericire, în urma izbucnirii incendiului, bărbatul care stătea singur în locuinţă nu a fost rănit, ieşind afară la timp. „În momentul sosirii militarilor la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat. Locuinţa, în suprafaţă de 35 de metri pătraţi, a ars în totalitate. Bunurile din două camere de locuit şi acoperişul au fost distruse în urma incendiului. De asemenea, pompierii au reuşit să scoată la timp din casă două butelii de gaz, în orice moment existând pericolul producerii unei explozii”, a declarat căpitanul Cornel Gogolan, locţiitorul purtătorului de cuvânt al ISU Olt. Pompierii au reuşit să stingă incendiul după aproximativ două ore de intervenţie continuă, însă toată agoniseala de-o viaţă a proprietarului locuinţei s-a făcut scrum. În urma cercetărilor efectuate, specialiştii din cadrul ISU Olt au stabilit ca şi cauză probabilă a izbucnirii incendiului focul deschis în spaţii închise. Potrivit unor informaţii, casa bărbatului nu era alimentată cu energie electrică, iar acesta folosea o lumânare pentru a face lumină în încăperi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…