Treceți la conținutul principal

Casă făcută scrum din cauza unei lumânări

Intervenţie dificilă pentru pompierii din cadrul Gărzii Stoeneşti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, luni noaptea, în jurul orei 23:00, în oraşul Drăgăneşti Olt. Casa unui bărbat din localitate a fost curprinsă de flăcări, iar în mai puţin de două ore totul s-a făcut scrum.

Pompierii din Stoenşti au acţionat la faţa locului cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, în sprijin intervenind şi paramedicii SMURD. Din fericire, în urma izbucnirii incendiului, bărbatul care stătea singur în locuinţă nu a fost rănit, ieşind afară la timp. „În momentul sosirii militarilor la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat. Locuinţa, în suprafaţă de 35 de metri pătraţi, a ars în totalitate. Bunurile din două camere de locuit şi acoperişul au fost distruse în urma incendiului. De asemenea, pompierii au reuşit să scoată la timp din casă două butelii de gaz, în orice moment existând pericolul producerii unei explozii”, a declarat căpitanul Cornel Gogolan, locţiitorul purtătorului de cuvânt al ISU Olt. Pompierii au reuşit să stingă incendiul după aproximativ două ore de intervenţie continuă, însă toată agoniseala de-o viaţă a proprietarului locuinţei s-a făcut scrum. În urma cercetărilor efectuate, specialiştii din cadrul ISU Olt au stabilit ca şi cauză probabilă a izbucnirii incendiului focul deschis în spaţii închise. Potrivit unor informaţii, casa bărbatului nu era alimentată cu energie electrică, iar acesta folosea o lumânare pentru a face lumină în încăperi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…