Treceți la conținutul principal

Amenzi de 93.000 lei pentru nereguli în domeniul silvic

Aproximativ 20 de sancţiuni au aplicat poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt în urma unor acţiuni desfăşurate în judeţ pentru a preveni şi combate ilegalităţile din domeniul silvic. Doar în ultima lună şi jumătate oamenii legii au dat amenzi de 93.000 lei şi au confiscat zeci de metri cubi de material lemnos. 

În perioada 29 mai – 16 iulie, poliţiştii de ordine publică olteni au desfăşurat misiuni pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Oamenii legii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, valoarea totală a acestora ridicându-se la suma de 93.000 lei. „În urma neregulilor constatate, polițiștii olteni au confiscat cantitatea de 58,75 metri cubi lemn foc, 5,82 metri cubi lemn lucru şi 6,82 metri cubi deșeuri lemnoase, valoarea acestora depășind suma de 18.000 lei. De asemenea, întrucât nu fost respectate prevederile legale, au fost confiscate valoric 31,54 metri cubi lemn lucru, 102 metri cubi cherestea şi 320,57 metri cubi lemn foc, în cuantum de 93.328,5 lei”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. 

Societăţi din Vişina, Caracal şi Studina sancţionate 

Potrivit sursei citate, polițiștii de ordine publică ai IPJ Olt, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au desfășurat zilele trecute o acțiune pe linia transportului și comercializării de material lemnos. Astfel, în urma unui control efectuat la o societate comercială, cu sediul în comuna Vișina, s-a constatat că aceasta nu deținea în depozit cantitatea de materiale lemnoase precizată în documente, existând o diferență între stocurile scriptice și faptice de 311,09 metri cubi lemn foc de diferite specii. Firma a fost amendată cu 10.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, fiind obligată la plata sumei de 32.728,75 lei, reprezentând contravaloarea cantității de material lemnos, sumă ce urmează a fi depusă la Trezoreria Statului în termen de 30 de zile. Cu 5.000 de lei a fost sancţionată contravenţional şi o societate cu sediul în municipiul Caracal, întrucât a expediat și trasportat cu o autoutilitară lemn foc, fără a deține aviz de însoțire a materialului lemnos. Cantitatea de 4,78 metri cubi lemn foc, specia fag, a fost confiscată de oamenii legii și predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Corabia. Totodată, în urma controlului efectuat la o firmă din comuna Studina, s-a constat că aceasta a încălcat prevederile Legii 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, întrucât nu a deținut registru de intrare a materialelor lemnoase și a expediat/primit în depozit cantitatea de 102 metri cubi cherestea, fără avize de însoțire a materialelor lemnoase. Pentru cele două fapte, societatea comercială a fost amendată cu 6.000 lei și a fost obligată la plata sumei de 54.774 lei, reprezentând contravaloarea cantității de cherestea.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…