Treceți la conținutul principal

Amenzi de 93.000 lei pentru nereguli în domeniul silvic

Aproximativ 20 de sancţiuni au aplicat poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt în urma unor acţiuni desfăşurate în judeţ pentru a preveni şi combate ilegalităţile din domeniul silvic. Doar în ultima lună şi jumătate oamenii legii au dat amenzi de 93.000 lei şi au confiscat zeci de metri cubi de material lemnos. 

În perioada 29 mai – 16 iulie, poliţiştii de ordine publică olteni au desfăşurat misiuni pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Oamenii legii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, valoarea totală a acestora ridicându-se la suma de 93.000 lei. „În urma neregulilor constatate, polițiștii olteni au confiscat cantitatea de 58,75 metri cubi lemn foc, 5,82 metri cubi lemn lucru şi 6,82 metri cubi deșeuri lemnoase, valoarea acestora depășind suma de 18.000 lei. De asemenea, întrucât nu fost respectate prevederile legale, au fost confiscate valoric 31,54 metri cubi lemn lucru, 102 metri cubi cherestea şi 320,57 metri cubi lemn foc, în cuantum de 93.328,5 lei”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. 

Societăţi din Vişina, Caracal şi Studina sancţionate 

Potrivit sursei citate, polițiștii de ordine publică ai IPJ Olt, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au desfășurat zilele trecute o acțiune pe linia transportului și comercializării de material lemnos. Astfel, în urma unui control efectuat la o societate comercială, cu sediul în comuna Vișina, s-a constatat că aceasta nu deținea în depozit cantitatea de materiale lemnoase precizată în documente, existând o diferență între stocurile scriptice și faptice de 311,09 metri cubi lemn foc de diferite specii. Firma a fost amendată cu 10.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, fiind obligată la plata sumei de 32.728,75 lei, reprezentând contravaloarea cantității de material lemnos, sumă ce urmează a fi depusă la Trezoreria Statului în termen de 30 de zile. Cu 5.000 de lei a fost sancţionată contravenţional şi o societate cu sediul în municipiul Caracal, întrucât a expediat și trasportat cu o autoutilitară lemn foc, fără a deține aviz de însoțire a materialului lemnos. Cantitatea de 4,78 metri cubi lemn foc, specia fag, a fost confiscată de oamenii legii și predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Corabia. Totodată, în urma controlului efectuat la o firmă din comuna Studina, s-a constat că aceasta a încălcat prevederile Legii 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, întrucât nu a deținut registru de intrare a materialelor lemnoase și a expediat/primit în depozit cantitatea de 102 metri cubi cherestea, fără avize de însoțire a materialelor lemnoase. Pentru cele două fapte, societatea comercială a fost amendată cu 6.000 lei și a fost obligată la plata sumei de 54.774 lei, reprezentând contravaloarea cantității de cherestea.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…