Treceți la conținutul principal

Accident urmat de incendiu la ieşire din Slatina

Intervenţie dificilă, marţi dimineaţa, în jurul orei 07:00, pentru pompierii din cadrul Detaşamentului Slatina. La ieşire din municipiul Slatina spre comuna Valea Mare a avut loc un accident rutier în urma căruia o maşină a fost mistuită de flăcări. Din fericire, şoferul autoturismului a scăpat cu viaţă, însă a fost grav rănit şi a necesitat transportul la Spitalul Slatina. 

Potrivit unor informaţii, conducătorul auto a încercat să evite un animal care a sărit în faţa maşinii, a ajuns pe un câmp de la marginea drumului şi s-a răsturnat. În urma impactului, autoturismul a luat foc şi ardea generalizat în momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului. Şoferul a reuşit să iasă la timp din maşina cuprinsă de flăcări şi a suferit leziune majore ce au necesitat transportul la spital. „În accident a fost implicat un singur autoturism, în care se afla doar șoferul. Un echipaj SMURD, o autospecială de stingere cu apă și spumă și echipaje de la Serviciul de Ambulantă Judeţean Olt s-au deplasat în cel mai scurt timp la fața locului. În momentul sosirii echipajelor, șoferul, în vârstă de 24 de ani, din Miercurea Ciuc, a fost găsit în afara autoturismului, conștient, acesta reușind să se autoevacueze înainte de izbucnirea incendiului. Autoturismul ardea generalizat, cu flacăra deschisă și degajări mari de fum. Concomitent cu acțiunile de localizare și lichidare a incendiului, echipajele medicale i-au acordat primul ajutor bărbatului rănit și l-au transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Slatina. Şoferul prezenta traumatism abdominal, traumatism de bazin și fractură la antebrațul drept”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit sursei citate, în urma incendiului, autoturismul a fost distrus în totalitate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…