Treceți la conținutul principal

Trei premii I pentru olteni la Festivalul „Flori în oraşul florilor” din Timişoara

Membrii formaţiei de căluşari a Ansamblului Folcloric „Muguraşii Iminogului” din comuna Perieţi, solista vocală Ana Maria Deaconu şi căluşarul Cristian Rizea de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina sunt oltenii care în weekend au reprezentat cu mândrie judeţul Olt la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Flori în oraşul florilor” din Timişoara, judeţul Timiş. 

14 ansambluri folclorice din ţară, dar şi invitaţi speciali din Serbia şi Bulgaria, au fost prezenţi la festivalul desfăşurat la Timişoara şi au luat parte la tradiţionala paradă a portului popular, pentru ca mai apoi să evolueze pe scena din Parcul „Rozelor” în faţa membrilor juriului şi a sute de spectatori. Solista vocală Ana Maria Deaconu, colaboratoare a Ansamblului „Muguraşii Iminogului”, a cântat o baladă şi sârba „Neicuţă de peste Olt”, iar Cristian Rizea şi dansatorii din Perieţi au jucat tradiţionalul dans bărbătesc căluşul. Evoluţia oltenilor a fost una care s-a bucurat de un real succes, având în vedere că formaţia de căluşari, solista vocală şi căluşarul de la Palatul Copiilor Slatina, au obţinut fiecare premiul I, care au constat în cupe, trofee şi diplome. Reuşitele perieţenilor, şi nu numai, se datorează implicării active a instructorului coregraf Alexandru Rizea, directorului ansamblului Cristina Olteanu, consilierului artistic Marin Vîlceleanu şi cordonatorului ansamblului Costin Vîlceleanu, primarul comunei oltene Perieţi. Ansamblul oltean a participat la ediţia a 26-a a Festivalului „Flori în oraşul florilor” din Timişoara la propunerea şi iniţiativa profesorului Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…