Treceți la conținutul principal

TIR încărcat cu rapiţă, răsturnat pe DJ 644

Un TIR încărcat cu rapiţă s-a răsturnat, duminică după-amiază, în jurul orei 18:00, pe Drumul Judeţean 644, între comunele Bobiceşti şi Bârza. Din fericire, în urma evenimentului rutier nu s-au înregistrat victime, însă întreaga cantitate de rapiţă s-a împrăştiat pe carosabil şi pe un câmp din apropierea drumului. 

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Balş au fost solicitaţi la faţa locului pentru a asigura măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă, respectiv pentru a spăla carosabilul, deoarece după răsturnarea autocamionului cu rapiţă au existat scurgeri de carburant şi ulei. „Garda Balș a intervenit pentru sablare carosabil de carburant și lubrifiant în urma răsturnării unui TIR încărcat cu rapiță pe DJ644, între localităţile Bobiceşti şi Bârza. Nu au fost persoane rănite, iar la faţa locului au acționat o autospecială de stingere cu apa și spumă și un echipaj SMURD de la Garda Balş”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă. „Un bărbat de 54 ani, din Corabia, în timp ce conducea un autocamion încărcat cu rapiţă pe DJ 644, dinspre Balş către Bârza, nu a adaptat viteza în cubă şi s-a răsturnat parţial pe partea carosabilă. Conducătorul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ”, a declarat comisarul Iulian Nicolae de la Poliţia Olt. În urma producerii evenimentului rutier, traficul în zonă a fost îngreunat. Preţ de câteva zeci de minute, circulaţia s-a desfăşurat pe un singur sens. Pentru fapta sa, şoferul a fost sancţionat contravenţional.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…