Treceți la conținutul principal

Târg cu vânzare de produse handmade, la Grădiniţa nr. 2 din Slatina

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 din municipiul Slatina a găzduit marţi a şaptea ediţie a „Târgului de vară”, un proiect de activități pentru formarea deprinderilor antreprenoriale ale prescolarilor. 

Iniţiatori ai proiectului sunt educatoarele Mimi Bădoiu şi Rodica Urîtu de la GPP 2 Slatina, iar micuţii de la grădiniţă au ieşit în curtea unităţii de învăţământ pentru a-şi vinde produsele pe care ei le-au realizat, din banii strânşi urmând să achiziţioneze materiale didactice care le vor fi de folos pe viitor, dar şi jucării. Potrivit iniţiatorilor, scopul proiectului îl contituie formarea deprinderilor antreprenoriale prin valorificarea unor obiecte decorative, jucării, băuturi răcoritoare, realizate individual sau cu ajutorul adulților. Beneficiarii direcți ai evenimentului de marţi au fost preșcolarii, familiile lor și cadrele didactice. „De-a lungul celor şase ediții, rând pe rând, numărul grupelor implicate a crescut de la două la şapte, dovedind astfel interesul părinților și copiilor pentru acest tip de activitate în parteneriat cu grădinița și agenții comerciali din municipiul Slatina. «Târgul de vară» este o activitate de exploatarea a intereselor copiilor, a dorinței lor de mișcare și de joacă, de dobândire a încrederii în forțele proprii. Numărul celor prezenți la târgul cu vânzare de produse handmade este o dovadă că în Grădiniţa nr. 2 din Slatina relația cu părinții copiilor este foarte apropiată, lucru pentru care le mulţumim”, a spus Mihaela Dicu, directorul instituţiei preşcolare. Prin intermediul echipei deja formate, proiectul „Târgul de vară” își propune să activizeze întregul colectiv al grădiniței, familiile copiilor și să întărească atitudinea pozitivă a copiilor față de muncă și față de rezultatul muncii. „Achiziționarea unor obiecte necesare în fiecare sală de grupă ca urmare a valorificării obiectelor confecționate contribuie la realizarea unei relații corecte în cadrul grupei de copii. Copiii au astfel posibilitatea de a-și promova identitatea proprie dar și imaginea grădiniței. Dorim să continuăm tradiția, prin realizarea unui eveniment din ce în ce mai bun, motivați fiind de impactul pozitiv pe care l-au avut edițiile anterioare asupra copiilor, a părinților acestora, a întregii comunități locale. Dacă vreți să fiți ca noi, veniți la Grădinița 2!”, a adăugat directorul Mihaela Dicu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…