Treceți la conținutul principal

Tânăr din comuna Iancu Jianu, arestat pentru comiterea unei tâlhării în Dej

Un tânăr de 18 ani, din comuna olteană Iancu Jianu, cercetat pentru comiterea unei tâlhării în localitatea clujeană Dej a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Tânărul este acuzat de poliţiştii clujeni că ar fi agresat un tânăr de 29 de ani, din municipiul Răşinari, într-un imobil din Dej unde acesta se pare că locuieşte ilegal, iar ulterior i-ar fi furat bunurile pe care le avea asupra sa. Potrivit jurnaliştilor clujeni, Poliţia municipiului Dej a fost sezizată în dimineaţa zilei de 14 iunie, ora 07:00, despre faptul că un tânăr de 18 ani ar fi pătruns în locuinţa bărbatului de 29 de ani, i-ar fi cerut o sumă de bani, dar acesta l-a refuzat. Din acest motiv, tânărul din Iancu Jianu ar fi lovit partea vătămată de mai multe ori, iar la ieşirea din imobil i-ar fi sustras portofelul şi două telefoane mobile. Victima a fost transportată la o unitate medicală din localitate, pentru acordarea de îngrijiri medicale amănunţite. „În urma probatoriului administrat s-a propus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de «tâlhărie calificată», faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal, iar faţă de agresor a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore. Cercetările sunt continuate în cauză pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale, sub coordonarea unităţii de parchet competente”, au precizat mass-mediei locale reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Reţinut pentru 24 de ore, în cursul zilei de joi, 15 iunie, tânărul din Olt a fost prezentat Judecătoriei Dej cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pe 30 de zile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…