Treceți la conținutul principal

Şofer aproape în comă alcoolică, depistat în trafic de poliţiştii din Olt

Şase olteni sunt cercetaţi de polițiștii olteni pentru că au condus după ce au consumat băuturi alcoolice. Cel mai grav caz este al unui şofer, din comuna Bălteni, care a fost depistat la volan cu o concentrație de 2,03 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, procentul indicând faptul că acesta era aproape în comă alcoolică. 

Bărbatul, în vârstă de 42 ani, din Bălteni, conducea vineri autoturismul pe Drumul Judeţean 653 Recea – Bălteni. Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 2,03 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Şoferului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Sâmbătă, alţi doi şoferi au fost prinşi băuţi la volan. Polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 49 ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe strada Basarabilor, din aceeași localitate, având o concentrație de 0,62 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Şi un şofer de 41 de ani, din comuna Osica de Sus, a plecat la drum amețit de aburii lui Bachus. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest şi s-a stabilit că acesta se urcase la volan având o concentrație de 0,78 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii au depistat şi duminică un conducător auto, de 31 ani, din municipiul Caracal, care circula cu maşina pe strada Mărului, din localitate, având o concentrație de 0,52 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. În toate cele patru cauze, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Duminică, în comuna Gostavăţu, a fost prins băut la volan încă un bărbat, de 41 de ani, din Caracal. Acesta conducea autoturismul pe Drumul Judeţean 642, în comuna Gostavățu, având o concentrație de 0,52 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Şoferul a refuzat recoltarea de probe biologice, iar pe numele său au fost întocmite acte premergătoare săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Nu doar şoferii sunt prinşi în trafic băuţi, printre cei care pleacă de acasă sub influenţa alcoolului fiind şi bicicliştii. Unul dintre ei a fost găsit ameţit de aburii lui Bachus în timp ce se deplasa pe raza comunei Iancu Jianu. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din localitate, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe bicicletă, lovindu-se de partea carosabilă. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au testat victima cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 1,61 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…