Treceți la conținutul principal

Şi-a luat viaţa după ce şi-a incendiat locuinţa

Un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comuna Brastavăţu, s-a sinucis luni seara, în jurul orei 18:30, după ce înainte şi-a dat foc la casă. Bărbatul a recurs la acest gest din cauza unor probleme cu familia, soţia şi copiii plecând de lângă el. 

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Vişina, în colaborare cu salvatorii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brastavăţu, au intervenit la locul izbucnirii incendiului, la solicitarea prin 112 deplasându-se şi cadrele medicale de pe un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. După ce şi-a incendiat locuinţa, bărbatul s-a spânzurat, iar echipajul de pe ambulanţă nu a mai putut decât să-i constate decesul. „Bărbatul s-a spânzurat de un pom din curtea casei, căreia înainte îi dăduse foc. Nu au mai fost efectuate manevre de resuscitare şi s-a constatat decesul bărbatului”, a declarat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt. Pompierii militari şi voluntarii au stins incendiul după mai bine de două ore de intervenţie continuă. „Salvatorii au fost anunţaţi prin 112 că un bărbat de 38 de ani, din Brastavăţu, s-a spânzurat după ce şi-a dat foc la propria locuinţă. Ajunşi la faţa locului, bărbatul a fost găsit decedat. Pompierii de la Vişina au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, în sprijin cu o autospcială acţionând şi SVSU Brastavăţu. Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore de intervenţie continua”, a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Din spusele pompierilor, bărbatul a dat foc prima data la casa mare în care locuia, care a ars pe o suprafaţă de 15 metri pătraţi, cu bunurile din ea, iar apoi şi-a incendiat o locuinţă mai mică, unde avea o bucătărie şi o baie. Şi această casă a ars pe o suprafaţă de 20 metri pătraţi. Bărbatul nu s-a oprit aici, dând foc şi la o anexă gospodărească în care erau depozitate lemne, dar şi alte materiale, care a fost distrusă de incendiu pe o suprafaţă de 15 metri pătraţi. Contactat telefonic, Cici Constantin Oprea, primarul comunei Brastavăţu, a declarat că bărbatul a recurs la acest gest necugetat din cauza unei căderi psihice, având unele probleme în familie. „Bărbatul avea unele probleme familiale, soţia şi copiii plecaseră de acasă, iar el a avut o cădere psihică. Din discuţiile purtate cu organele abilitate să facă cercetări, am înţeles că bărbatul ar fi aruncat cu benzină în vreo patru – cinci locuri din gospodărie şi a incendiat totul. După ce a dat foc, s-a spânzurat de un pom din curte, iar pe corp vă pot spune că avea urme vizibile de arsuri. Este o tragedie ce s-a întâmplat, vom încerca să ajutăm familia cu ce putem pentru înmormântare”, a declarat Cici Constantin Oprea, edilul localităţii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…