Treceți la conținutul principal

Sărbătoare mare de Rusalii, la Şopârliţa

Duminica Rusaliilor a fost ziua în care locuitorii comunei oltene Şopârliţa au avut un dublu prilej de sărbătoare. Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, cetăţenii au participat la Ziua comunei Şopârliţa, dar şi la concursul hipic „Un cal putere de Rusalii”, ambele manifestări ajungând la cea de-a IV-a ediţie.

Concursul hipic „Un cal putere de Rusalii” s-a desfăşurat pe fostul stadion comunal, evenimentul fiind susţinut şi sponsorizat de Cristinel Neagu, primarul comunei Şopârliţa, şi organizat de fiica satului Alexandra Băzăvan şi Mariana Barbu, directorul Căminului Cultural din localitate. 20 de concurenţi din comuna Şopârliţa, dar şi din oraşul Piatra Olt şi comunele Brâncoveni, Osica de Sus, Osica de Jos şi Pârşcoveni, au participat la concurs, însă la final doar cinci dintre ei au fost premiaţi. Concursul a avut două probe – frumuseţe şi tracţiune, la cea din urmă probă caii înhămaţi trebuit să tragă o căruţă plină cu nisip, având două roţi înfrânate. Misiunea juriului de specialitate în stabilirea câştigătorilor a fost una dificilă, iar cei care au plecat acasă cu premii au fost Nicolae Nedelcu din Şopârliţa, care a obţinut premiul pentru frumuseţe – 50 de lei şi fiul satului Aurel Iacob – premiul I la proba tracţiune pentru comuna Şopârliţa – 100 de lei. Cel mai bun călăreţ la general a fost desemnat Ilie Zuchi din comuna Osica de Sus – 150 de lei şi calul său Zuchi. De asemenea, tot la general s-au acordat şi premiile II şi III, în valoare de 100 de lei, respectiv 50 lei. Şi cum a fost Duminica Rusaliilor, dansatorii din Ansamblul Folcloric „Cununa” din Şopârliţa, însoţiţi de viceprimarul Ionel Iacob, au mers prin curţile localnicilor pentru a juca tradiţionalul dans bărbătesc căluşul. Reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local Şopârliţa au pregătit şi momente artistice cu prilejul celei de-a IV-a ediţiii a zilei localităţii, amfitrionii manifestării „Hora Satului” fiind Formaţia „Panterele de la Balş”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…