Treceți la conținutul principal

S-au urcat la volan după ce au consumat alcool

Patru şoferi sunt cercetaţi de poliţiştii rutieri pentru că s-au urcat la volan după ce au consumat alcool sau alte substanțe. 

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au depistat sâmbătă, în trafic, un bărbat de 30 ani, din comuna Bârza, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Balş, fără a poseda permis de conducere şi având o concentrație de 0,52 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În aceeaşi zi, polițiștii din municipiul Slatina au oprit pe strada Mânăstirii, din localitate, un bărbat, de 49 ani, din comuna Tia Mare. Bărbatul conducea autoturismul având o concentraţie de 0,57 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Tot sâmbătă, un alt şofer care s-a urcat băut la volan a fost prins de polițiștii din Scorniceşti. Un bărbat de 45 ani, din orașul Scorniceşti, a fost depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, având o concentrație de 0,70 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Duminică, polițiștii orașului Scornicești au oprit în trafic un alt conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Şoferul, în vârstă de 45 ani, din localitate, conducea autoturismul pe străzile din Scorniceşti având o concentrație de 0,45 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorii auto au fost conduşi la cea mai apropiată unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cele trei cauze, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…