Treceți la conținutul principal

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia - tur pe bicicletă spre mare

Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei oraşului Corabia, este pasionat de ciclism şi nu de puţine ori a participat, chiar şi de unul singur, la tururi pe bicicletă pe raza judeţului Olt, până în Bulgaria şi chiar până pe litoralul Mării Negre. Anul acesta, şi-a propus din nou să ajungă la mare pe bicicletă, acesta urmând să plece într-o călătorie de câteva zile chiar vineri dimineaţa. 

Prima oară când a făcut un tur cu bicicleta spre mare a fost anul trecut, însă a avut de parcurs o distanţă mai scurtă, plecarea fiind din Bucureşti. „Am mai fost pe bicicletă la mare anul trecut. A fost o competiţie organizată şi a fost de la Bucureşti la Constanţa. Anul acesta, plec pe cont propriu, pentru că deşi am făcut mai multe anunţuri pe Internet, nimeni nu a vrut mi alăture. Nu mai este niciun «nebun» la fel ca mine. O să plec din faţa Primăriei Corabia şi am de parcurs până la mare 450 de kilometric. Ceea ce fac eu este un îndemn pentru toţi, în special pentru cei tineri. Să faci sport este un lucru foarte bun, ţinând cont că ciclismul este un sport de tip cardio şi are numai beneficii pentru sănătate”, ne-a declarant Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia. Reprezentantul administraţiei locale din oraşul de la malul Dunării a descries în câteva cuvinte, pe pagina sa de Facebook, şi traseul pe care îl va parcurge în următoarele zile, acesta urmând să se întoarcă acasă undeva la sfârşitul săptămânii viitoare. „Da, prieteni! Mâine (n.red. – vineri) voi pleca, la ora 07:00, spre litoral. Mâine (n.red. – vineri) sper să fac aproximativ 150 de kilometri până la Giurgiu, unde am cazare, la o pensiune în comuna Daia. Apoi, sâmbătă, de la Giurgiu, prin Olteniţa, trebuie să ajung la Călăraşi, unde am cazare la un motel. Încă 150 de kilometri. În ultima zi am să trec cu bacul Dunărea la Călăraşi şi, prin Adamclisi, voi merge spre Eforie Nord, unde am cazare pentru 5 zile. Sper să am lanţ întins şi vânt din spate! E o aventură la cei 48 de ani pe care îi am, pe care sper să o duc la bun sfârşit! Sunt doar 450 de kilometri până la mare! Vă mulţumesc pentru susţinere, ştiu că sunteţi alături de mine şi am să postez poze de pe traseu! Să fim sănătoşi!”, a scris biciclistul amator Dan Oltean pe pagina sa de socializare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…