Treceți la conținutul principal

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia - tur pe bicicletă spre mare

Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei oraşului Corabia, este pasionat de ciclism şi nu de puţine ori a participat, chiar şi de unul singur, la tururi pe bicicletă pe raza judeţului Olt, până în Bulgaria şi chiar până pe litoralul Mării Negre. Anul acesta, şi-a propus din nou să ajungă la mare pe bicicletă, acesta urmând să plece într-o călătorie de câteva zile chiar vineri dimineaţa. 

Prima oară când a făcut un tur cu bicicleta spre mare a fost anul trecut, însă a avut de parcurs o distanţă mai scurtă, plecarea fiind din Bucureşti. „Am mai fost pe bicicletă la mare anul trecut. A fost o competiţie organizată şi a fost de la Bucureşti la Constanţa. Anul acesta, plec pe cont propriu, pentru că deşi am făcut mai multe anunţuri pe Internet, nimeni nu a vrut mi alăture. Nu mai este niciun «nebun» la fel ca mine. O să plec din faţa Primăriei Corabia şi am de parcurs până la mare 450 de kilometric. Ceea ce fac eu este un îndemn pentru toţi, în special pentru cei tineri. Să faci sport este un lucru foarte bun, ţinând cont că ciclismul este un sport de tip cardio şi are numai beneficii pentru sănătate”, ne-a declarant Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia. Reprezentantul administraţiei locale din oraşul de la malul Dunării a descries în câteva cuvinte, pe pagina sa de Facebook, şi traseul pe care îl va parcurge în următoarele zile, acesta urmând să se întoarcă acasă undeva la sfârşitul săptămânii viitoare. „Da, prieteni! Mâine (n.red. – vineri) voi pleca, la ora 07:00, spre litoral. Mâine (n.red. – vineri) sper să fac aproximativ 150 de kilometri până la Giurgiu, unde am cazare, la o pensiune în comuna Daia. Apoi, sâmbătă, de la Giurgiu, prin Olteniţa, trebuie să ajung la Călăraşi, unde am cazare la un motel. Încă 150 de kilometri. În ultima zi am să trec cu bacul Dunărea la Călăraşi şi, prin Adamclisi, voi merge spre Eforie Nord, unde am cazare pentru 5 zile. Sper să am lanţ întins şi vânt din spate! E o aventură la cei 48 de ani pe care îi am, pe care sper să o duc la bun sfârşit! Sunt doar 450 de kilometri până la mare! Vă mulţumesc pentru susţinere, ştiu că sunteţi alături de mine şi am să postez poze de pe traseu! Să fim sănătoşi!”, a scris biciclistul amator Dan Oltean pe pagina sa de socializare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…