Treceți la conținutul principal

Pompierii SMURD Olt concurează pentru un loc în clasamentul final

Şase echipaje de pompieri din judeţele Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea vor continua şi vineri să se dueleze în cadrul fazei zonale a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, care se desfăşoară în parcarea Clubului Nautic „Plaja Olt” din municipiul Slatina. Fiecare dintre echipajele de salvatori va încerca să ocupe un loc în clasamentul final al competiţiei.

Competiţia a debutat joi şi a cuprins două probe independente care au avut loc simultan, respectiv proba de descarcerare din autovehicule şi proba de acordare a primului ajutor calificat. Echipajul ISU Olt a avut în componenţă şase paramedici SMURD, sub coordonarea locotenent colonelului Lucian Zaharia şi asistentului SMURD Olt – plutonier adjutant Mihai Micu, şi a reuşit să se califice mai departe la proba de acordare a primului ajutor calificat. Pentru clasamentul final, la aceeaşi probă vor mai concura echipajele ISU Gorj şi ISU Vâlcea. La proba de descarcerare din autovehicule, echipajele care au mers mai departe sunt cele de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Dolj, Gorj şi Mehedinţi. Anul acesta, Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat a fost organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, cu sprijinul instituţiilor locale şi judeţene, iar la această etapă au participat echipajele ISU din judeţele Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Mehedinţi. Competiţia este deschisă echipelor din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă judeţene/al municipiului Bucureşti, reunite pentru a li se testa deprinderile practice, prin abordarea diferitelor scenarii de accidente. „Scopul competiţiei este de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. După faza zonală, organizată de ISU Olt, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va organiza faza naţională a competiţiei, la care participă opt echipe pentru fiecare probă, din care şapte echipe calificate din faza zonă şi echipa reprezentativă a inspectoratului organizator.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…