Treceți la conținutul principal

Pompierii SMURD din Oltenia, în concurs

Parcarea Clubului Nautic „Plaja Olt” din Slatina va găzdui, în perioada 14 - 16 iunie, faza zonală a "Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat". Competiția va debuta joi 15 iunie, începând cu ora 08.45, când se va desfășura festivitate de deschidere, în prezența oficialităților județene și locale și a inspectorilor șefi ai unităților participante. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat este organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Matei Basarab" al județului Olt, cu sprijinul instituțiilor locale și județene, iar la această etapă vor participa echipajele din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgenţă ale judeţelor Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeş și Mehedinţi. Competiţia este deschisă echipelor din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă judeţene/al municipiului Bucureşti, reunite pentru a li se testa deprinderile practice, prin abordarea diferitelor scenarii de accidente. "Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordarea Primului Ajutor Calificat se organizează anual pe trei faze: faza I - inspectorat - se organizează la nivelul fiecărui inspectorat judeţean/Municipiul Bucureşti; faza a II-a - zonă - se organizează pe şapte zone stabilite prin ordin al inspectorului general. În faza superioară se califică echipa care a obţinut cel mai mare punctaj, distinct pentru fiecare probă; faza a III-a - naţională - se organizează de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu participarea a opt echipe pentru fiecare probă, din care şapte echipe calificate din faza zonă şi echipa reprezentativă a inspectoratului organizator. Scopul competiţiei este de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici", precizează un comunicat al ISU Olt. Potrivit sursei citate, competiţia cuprinde două probe independente care se desfășoară simultan: proba de descarcerare din autovehicule și proba de acordare a primului ajutor calificat. Echipajul ISU Olt va avea în componență șase paramedici SMURD, sub coordonarea locotenent-colonelui Lucian Zaharia și asistentului SMURD Olt – plutonier adjutant Mihai Micu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…