Treceți la conținutul principal

Pieton accidentat mortal

Un bărbat de 39 de ani, din comuna Oboga, şi-a pierdut viaţa joi dimineaţa, în jurul orei 07:10, în urma unui grav accident de circulaţie petrecut pe strada Principală, în dreptul imobilului nr. 15. Bărbatul era pieton şi circula pe marginea drumului în momentul în care a fost acroşat de o Skoda Octavia, condusă de o şoferiţă de 33 de ani, din Craiova. 

Potrivit poliţiştilor rutieri care au făcut cercetări la faţa locului, accidentul s-a produs din cauza neatenţiei în conducere. „O femeie de 33 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Iancu Jianu spre Balş, datorită neatenţiei în conducere, a accidentat un bărbat de 39 de ani, din Oboga, care se deplasa pe partea carosabilă a drumului în aceeaşi direcţie de mers, în calitate de pieton. Bărbatul a fost acroşat cu partea din faţă a maşinii”, a declarat comisarul Iulian Nicolae de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt. La faţa locului au intervenit paramedicii SMURD de la Garda Balş, iar în sprijinul lor a venit şi un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. Din păcate, bărbatul nu a mai putut fi salvat. „Echipajele medicale au găsit victima, un bărbat, în vârsta de 39 de ani, din comuna Oboga, în stop cardio-respirator, fiind începute imediat manevrele de resuscitare. Cu toate eforturile salvatorilor, care au executat resuscitare cardio-pulmonară aproximativ 50 de minute, pietonul a fost declarat decedat”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Poliţiştii au testat şoferiţa cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…