Treceți la conținutul principal

Pedeapsă majorată pentru bruta care şi-a violat fetiţa

Boaţă Vasile, monstrul cu chip de om care şi-a bătut şi violat în repetate rânduri copila de 11 ani, a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Instanţa doljeană a desfiinţat în parte sentinţa Judecătoriei Slatina şi a majorat cu cinci ani pedeapsa. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

Curtea de Apel Craiova a pronunţat miercuri sentinţa definitivă în dosarul în care Boaţă Vasile a fost trimis în judecată pentru că şi-a violat propria fiică în vârstă de numai 11 ani. „Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Boaţă Vasile. Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată şi rejudecând (...) condamnă pe inculpatul Boaţă Vasile la pedeapsa de 11 ani închisoare”, se precizează în încheierea instanţei. De asemenea, ca pedeapsă complementară, magistraţii au decis ca timp de 5 ani după executarea pedepsei inculpatului să-i fie interzise o serie de drepturi- - dreptul de a comunica cu victima sau cu membri de familie ai acesteia, dreptul de a se apropia de locuinţa, şcoala sau alte locuri unde victima desfăşoară activităţi sociale. Instanţa a dedus din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 3 decembrie la zi, şi a menţinut celelalte dispoziţii din sentinţa Judecătoriei Slatina - inculpatul trebuie să-i plătească fetiţei violate suma de 50.000 de lei cu titlu de daune morale şi este obligat la plata a 1.600 de lei cheltuieli judiciare statului . Reamintim că Boaţă Vasile a fost arestat preventiv în luna decembrie a anului trecut, după ce copila de numai 11 ani şi-a făcut curaj şi a povestit mamei atrocităţile la care era supusă de cel căruia îi spunea tată, iar femeia a mers la poliţie. Micuţa le-a povestit anchetatorilor tot chinul prin care a trecut timp de un an de zile. Calvarul ei începuse din decembrie 2015, într-o seară când tatăl a venit beat acasă, a bătut-o cu sălbăticie şi a agresat-o sexual. Fără să ţină cont de plânsetele şi groaza copilei, bărbatul a lovit-o, i-a pus mâna la gură să nu ţipe, a violat-o şi apoi a ameninţat-o că o va arde de vie dacă va povesti cuiva ce a păţit. Îngrozită, fetiţa a tăcut, iar calvarul a continuat. Bestia căreia îi spunea tată a violat-o în repetate rânduri, lovind-o şi batjocorind-o fără milă în lunile ce au urmat. În decembrie 2016, în timp ce mama sa dormea în alt pat împreună cu fratele ei mai mic, copila a fost din nou abuzată de tatăl care venise beat acasă. Profitând de un moment de neatenţie a bărbatului ameţit de alcool, şi-a făcut curaj, s-a strecurat din pat şi şi-a trezit mama din somn, povestindu-i tot chinul prin care trecea. Oripilată, femeia a aprins lumina şi şi-a descoperit soţul dezbrăcat. S-au luat la ceartă, bărbatul a devenit violent şi le-a gonit de acasă. A doua zi, femeia a mers la poliţie şi a făcut plângere, povestindu-le poliţiştilor tot ce îi spusese copila, dar şi faptul că l-a surprins dezbrăcat în patul micuţei. La audieri bărbatul şi-a recunoscut fapta, susţinând însă cu cinism că o bătea pe micuţă nu pentru a o forţa să întreţină raporturi sexuale sau pentru a o determina să nu povestească ce i se întâmplă, ci pentru că era obraznică sau nu îşi făcea temele.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…