Treceți la conținutul principal

Paramedicii SMURD Olt, cei mai buni la acordarea primului ajutor calificat

Etapa zonală a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat s-a încheiat, iar după două zile în care echipajele de pompieri din şase judeţe au dat dat tot ce aveau mai bun a fost stabilit clasamentul final. Paramedicii SMURD din judeţ au reuşit să obţină locul I la proba de acordare a primului ajutor calificat. 

Parcarea Clubului Nautic şi de Agrement „Plaja Olt” din municipiul Slatina a fost locul în care salvatorii din judeţele Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Mehedinţi s-au întrecut la cele două probe ale competiţiei, vineri după-amiaza fiind anunţaţi ocupanţii clasamentului final. La proba de descarcerare din autovehicule prima poziţie a podiumului a fost ocupată de echipajul ISU Dolj, locurile II şi III fiind ocupate de ISU Mehedinţi şi ISU Gorj. Echipajul paramedicilor SMURD de la ISU Olt a reuşit performanţa de a se clasa pe primul loc în clasamentul final de la proba de acordare a primului ajutor calificat, poziţiile a doua şi a treia fiind ocupate de ISU Vâlcea şi ISU Gorj. La finalul etapei zonale, diplomele, cupele și medaliile au fost înmânate de Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, și de locotenent colonel Adrian Tănase, inspectorul șef al ISU Olt. „Impresiile evaluatorilor, concurenților și spectatorilor cu privire la organizarea Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, etapa zonală, Slatina, 14 – 16 iunie, au fost foarte bune, iar acest lucru ne bucură nespus și ne motivează suplimentar pentru activitățile viitoare. Organizarea acestui eveniment a însemnat efort din partea celor implicați și dorim sa le mulțumim public tuturor celor care au contribuit la organizarea competiției. Competiția nu se putea desfășura în cele mai bune condiții fără sprijinul instituțiilor județene și locale și în mod special fără sprijinul Clubului Nautic și de Agrement «Plaja Olt» care ne-a pus la dispoziție locația în care s-a desfășurat acest eveniment. Felicitări tuturor echipelor participante și mult succes echipelor calificare la faza națională”, este postarea făcută de administratorii paginii de Facebook a ISU Olt. În urma concursului de la Slatina, echipajul de la ISU Dolj este cel care va reprezenta zona Oltenia la etapa națională a competiției, la proba de descarcerare, iar pompierii de la ISU Vâlcea, câștigătorii en-titre ai fazei naționale, și ISU Olt vor reprezenta aceeaşi zonă la proba de acordare a primului ajutor calificat. Etapa naţională a competiţiei urmează să se desfăşoare la Bucureşti, în luna iulie, anul acesta gazdă a fazei internaţionale fiind localitatea Târgu Mureş.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…