Treceți la conținutul principal

Paramedicii SMURD Olt, cei mai buni la acordarea primului ajutor calificat

Etapa zonală a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat s-a încheiat, iar după două zile în care echipajele de pompieri din şase judeţe au dat dat tot ce aveau mai bun a fost stabilit clasamentul final. Paramedicii SMURD din judeţ au reuşit să obţină locul I la proba de acordare a primului ajutor calificat. 

Parcarea Clubului Nautic şi de Agrement „Plaja Olt” din municipiul Slatina a fost locul în care salvatorii din judeţele Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Mehedinţi s-au întrecut la cele două probe ale competiţiei, vineri după-amiaza fiind anunţaţi ocupanţii clasamentului final. La proba de descarcerare din autovehicule prima poziţie a podiumului a fost ocupată de echipajul ISU Dolj, locurile II şi III fiind ocupate de ISU Mehedinţi şi ISU Gorj. Echipajul paramedicilor SMURD de la ISU Olt a reuşit performanţa de a se clasa pe primul loc în clasamentul final de la proba de acordare a primului ajutor calificat, poziţiile a doua şi a treia fiind ocupate de ISU Vâlcea şi ISU Gorj. La finalul etapei zonale, diplomele, cupele și medaliile au fost înmânate de Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, și de locotenent colonel Adrian Tănase, inspectorul șef al ISU Olt. „Impresiile evaluatorilor, concurenților și spectatorilor cu privire la organizarea Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, etapa zonală, Slatina, 14 – 16 iunie, au fost foarte bune, iar acest lucru ne bucură nespus și ne motivează suplimentar pentru activitățile viitoare. Organizarea acestui eveniment a însemnat efort din partea celor implicați și dorim sa le mulțumim public tuturor celor care au contribuit la organizarea competiției. Competiția nu se putea desfășura în cele mai bune condiții fără sprijinul instituțiilor județene și locale și în mod special fără sprijinul Clubului Nautic și de Agrement «Plaja Olt» care ne-a pus la dispoziție locația în care s-a desfășurat acest eveniment. Felicitări tuturor echipelor participante și mult succes echipelor calificare la faza națională”, este postarea făcută de administratorii paginii de Facebook a ISU Olt. În urma concursului de la Slatina, echipajul de la ISU Dolj este cel care va reprezenta zona Oltenia la etapa națională a competiției, la proba de descarcerare, iar pompierii de la ISU Vâlcea, câștigătorii en-titre ai fazei naționale, și ISU Olt vor reprezenta aceeaşi zonă la proba de acordare a primului ajutor calificat. Etapa naţională a competiţiei urmează să se desfăşoare la Bucureşti, în luna iulie, anul acesta gazdă a fazei internaţionale fiind localitatea Târgu Mureş.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…