Treceți la conținutul principal

O copilă din Vulpeni și-a pus capăt zilelor

O adolescentă de 13 ani, din comuna Vulpeni, s-a spânzurat sâmbătă în podul unei locuințe din curtea în care stăteau și bunicii săi. Paramedicii SMURD și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță de la Balș au fost solicitați să intervină la fața locului în jurul orei 16:00, însă nu au mai putut face nimic pentru salvarea fetiței. 

Copila s-a spânzurat de o grindă din podul casei, cel care a găsit-o atârnând în ștreang fiind chiar fratele ei, de aproximativ 10 ani. Ambii copii erau în grija bunicilor, părinții acestora fiind despărțiți de ceva vreme. Potrivit unor informații, tatăl locuiește acum în județul Vâlcea, iar mama este plecată la muncă în străinătate. „Locuiau împreună cu bunicii lor în aceeași curte. Fetița de 13 ani a fost găsită spânzurată de fratele ei mai mic, de o grindă, în podul unei alte case, nu cea în care stăteau bunicii. Din cele povestite de rude colegilor mei, fetița s-ar fi închis în casă, iar băiatul de aproximativ 10 ani a fost nevoit să spargă un geam pentru a putea intra. În momentul în care cadrele medicale de pe echipajul ambulanței au ajuns la fața locului, paramedicii SMURD executau deja manevrele de resuscitare. Însă, medicul a stabilit că fata era moartă de câteva ore și a constatat decesul acesteia”, a declarat doctorul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Olt. Plutonierul major Alin Băsășteanu din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a declarat că paramedicii de pe echipajul SMURD Balș au găsit adolescenta în stop cardio-respirator. „Salvatorii au găsit fata de 13 ani în stop cardio-respirator și de urgență au început să efectueze manevrele de resuscitare, împreună cu un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulață. Din păcate, aceasta nu a răspuns favorabil și a fost declarată decedată de cadrele medicale de pe ambulanță”, a spus plutonierul major Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Din spusele unor martori, se pare că micuța ar mai fi avut până în prezent o tentativă de suicid. Deocamdată, nu se cunosc motivele care ar fi determinat-o pe copilă să recurgă la acest gest necugetat. Polițiștii olteni au ajuns și ei la fața locului pentru a face cercetări și au deschis o anchetă în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs tragedia.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…