Treceți la conținutul principal

ISU Olt are un nou prim adjunct

Postul de prim adjunct al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt are de azi un nou ocupant – locotenent colonelul Ovidiu Ştefan Ciobanu. 

„Începând cu data de 22 iunie, în urma promovării concursului organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, domnul locotenent colonel Ovidiu Ștefan Ciobanu este noul prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt”, a precizează un comunicat de presă al ISU Olt. Locotenent colonelul Ovidiu Ciobanu este născut în anul 1975, în municipiul Iași, și este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ion Cuza”, Facultatea de Pompieri, promoția 1998. În perioada 1998-2000, ofiţerul și-a desfășurat activitatea în cadrul Brigăzii de Pompieri „Dealul Spirii” a Capitalei, iar din anul 2000 își desfășoară activitatea în sprijinul populației județului Olt. Noul prim adjunct al comandantului pompierilor din judeţ a ocupat, în cei aproape 17 ani de carieră militară în cadrul Grupului de Pompieri şi ISU Olt, funcții în cadrul subunităților de intervenție, Centrului Operațional Județean și Inspecției de Prevenire. Ovidiu Ştefan Ciobanu este căsătorit și are doi copii. 

De mai bine de doi ani, postul ocupat doar prin împuternicire 

Postul de prim adjunct al inspectorului şef al ISU Olt a fost ocupat în ultimii mai bine de doi ani doar prin împuternicire. Înainte ca această funcţie să fie ocupată prin concurs de locotenent colonelul Ovidiu Ciobanu, prim adjunct al instituţiei Ministerului Afacerilor Interne a fost ofiţerul Cătălin George Pintescu Grădinaru, venit de la Centrul Operaţional Naţional din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti, unde a fost detaşat de la ISU „Căpitan Puică Nicolae” Argeş. Locotenent colonelul Pintescu a fost ocupant al postului timp de un an, începând cu luna februarie 2016 şi până în februarie 2017, de când postul a rămas vacant. Înaintea sa, prim-adjunct al ISU „Matei Basarab” Olt a fost colonelul Costel Belbea de la ISU „Someş” Mureş, care a fost împuternicit să ocupe funcţia în anul 2015, pentru o jumătate de an. Deşi în decembrie 2015 IGSU a organizat concurs pentru ocuparea postului de prim-adjunct al inspectorului şef din cadrul ISU Olt, nicio persoană nu şi-a depus atunci dosarul de înscriere. Funcţia de prim-adjunct al inspectoratului a rămas vacantă acum mai bine de doi ani, după ce locotenent colonelul Adrian Tănase, care o ocupa, a câştigat concursul organizat pentru postul de inspector şef al ISU Olt, fostul comandant, colonel Marian Pică, pensionându-se.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…