Treceți la conținutul principal

Grav rănit după ce a dat foc gunoiului din curte

Un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Cilieni, a fost luni seara, în jurul orei 17:00, victima propriei neatenţii. Bărbatul a dat foc la gunoiul din gospodăria sa, a fost surprins de explozia unor spray-uri sub presiune şi a suferit arsuri grave pe corp. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, bărbatul era conştient în momentul în care paramedicii din cadrul SMURD Stoeneşti au ajuns la faţa locului. „Salvatorii au acţionat în comuna Cilieni şi găsit victima exploziei, un bărbat de 56 de ani, conştient, cu arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului. Bărbatul a dat foc gunoiului din curtea casei şi a fost surprins de explozia unor recipiente sub presiune (n.red. – spray-uri). Ulterior, pacientul a fost preluat de echipajul SMURD şi transportat la Compartimentul de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Caracal. Incendiul nu s-a propagat şi nu a fost nevoie de intervenţia autospecialelor de stingere cu apă şi spumă”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. La scurt timp, bărbatul a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru investigaţii amănunţite şi a fost internat pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Cu fiecare oră care trecea, starea de sănătate a pacientului s-a agravat, iar marţi, în jurul orei 13:00, medicii slătineni au luat decizia de a-l transfera la o unitate medicală din Bucureşti. Un elicopter SMURD Craiova a aterizat în zona Stadionului „1 Mai” din municipiul Slatina şi a preluat victima exploziei pentru a o transporta la Spitalul de Arşi din Capitală. „Starea de sănătate a bărbatului era gravă. Avea arsuri de gradul III pe 75% din suprafaţa corpului, plus căile aeriene. Şansele de supravieţuire sunt minime”, a precizat doctorul Marian Furtună de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt, care s-a aflat pe echipajul de ambulanţă care l-a transportat la stadion. Poliţiştii din Olt au deschis o anchetă în cauză pentru a stabili împrejurările în care bărbatul a fost victimă a exploziei care a avut loc în curtea gospodăriei sale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…