Treceți la conținutul principal

Grav rănit după ce a dat foc gunoiului din curte

Un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Cilieni, a fost luni seara, în jurul orei 17:00, victima propriei neatenţii. Bărbatul a dat foc la gunoiul din gospodăria sa, a fost surprins de explozia unor spray-uri sub presiune şi a suferit arsuri grave pe corp. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, bărbatul era conştient în momentul în care paramedicii din cadrul SMURD Stoeneşti au ajuns la faţa locului. „Salvatorii au acţionat în comuna Cilieni şi găsit victima exploziei, un bărbat de 56 de ani, conştient, cu arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului. Bărbatul a dat foc gunoiului din curtea casei şi a fost surprins de explozia unor recipiente sub presiune (n.red. – spray-uri). Ulterior, pacientul a fost preluat de echipajul SMURD şi transportat la Compartimentul de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Caracal. Incendiul nu s-a propagat şi nu a fost nevoie de intervenţia autospecialelor de stingere cu apă şi spumă”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. La scurt timp, bărbatul a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru investigaţii amănunţite şi a fost internat pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Cu fiecare oră care trecea, starea de sănătate a pacientului s-a agravat, iar marţi, în jurul orei 13:00, medicii slătineni au luat decizia de a-l transfera la o unitate medicală din Bucureşti. Un elicopter SMURD Craiova a aterizat în zona Stadionului „1 Mai” din municipiul Slatina şi a preluat victima exploziei pentru a o transporta la Spitalul de Arşi din Capitală. „Starea de sănătate a bărbatului era gravă. Avea arsuri de gradul III pe 75% din suprafaţa corpului, plus căile aeriene. Şansele de supravieţuire sunt minime”, a precizat doctorul Marian Furtună de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt, care s-a aflat pe echipajul de ambulanţă care l-a transportat la stadion. Poliţiştii din Olt au deschis o anchetă în cauză pentru a stabili împrejurările în care bărbatul a fost victimă a exploziei care a avut loc în curtea gospodăriei sale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…