Treceți la conținutul principal

Fiul viceprimarului din Milcov, reţinut pentru trafic de droguri

Cezar Jumate, fiul viceprimarului din comuna Milcov, şi alţi şase membri ai reţelei de trafic de droguri destructurată marţi de oamenii legii, au fost reţinuţi în cursul nopţii de marţi spre miercuri pentru 24 de ore. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

Marius Iordache, liderul grupării, Ana Lilea, partenera sa, Ilie Lale, brancardierul de la Morga Spitalului Slatina, Rareş Denghel, Marius Manda, Claudiu Manda, dar şi băiatul vicelui din Milcov, sunt cei şapte traficanţi de droguri reţinuţi în urma audierilor. Miercuri după-amiază, inculpaţii urmau să fie prezentaţi în faţa instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cinci descinderi au avut loc marţi în Slatina, în vederea destructurării reţelei de traficanţi de droguri. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării infracţionale, constituită în toamna anului 2015, ar fi vândut până în prezent 10 kilograme de droguri şi substanţe succeptibile de a avea efecte psihoactive, în valoare de 250.000 lei. Drogurile erau vândute în zona pieţei din Cartierul Progresu’, dar şi a unor unităţi de învăţământ slătinene, cum ar fi Colegiul naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” şi Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”. Cei mai mulţi cumpărători erau liceeni, unii dintre ei fiind chiar minori. Aproape 30 de pliculeţe de substanţe etnobotanice, substanţă albă, dar şi material vegetal uscat, au fost ridicate de oamenii legii în urma percheziţiilor. De asemenea, oamenii legii au mai ridicat telefoane mobile, un pistol cu bile, precum şi importante sume de bani – 160.000 de lei şi peste 6.000 de euro. 45 de persoane, dintre care 15 sunt membri ai reţelei şi 30 consumatori de droguri, au fost duse la audieri la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt. Cezar Jumate, fiul viceprimarului din Milcov, brancardierul Ilie Lale, precum şi Cristina Dinu, o asistentă Spitalul Slatina, s-au numărat printre cei săltaţi marţi de mascaţi şi aduşi să dea declaraţii. Potrivit surselor din anchetă, la descinderi cele mai mari sume de bani au fost găsite la domiciliul celor doi angajaţi ai spitalului, care sunt şi parteneri de viaţă. Poliţiştii de crimă organizată au fost sprijiniţi în acţiunea desfăşurată de Slatina de angajaţi ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Poliţiei Slatina, Jandarmeriei Olt şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al Poliţiei Olt, întreaga anchetă fiind coordonată de procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţionalităţii, Crimei Organizate şi Terorism – Biroul Teritorial Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…