Treceți la conținutul principal

Firme din Sibiu şi Vîlcea, amendate de poliţişti pentru transport ilegal de lemne

Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Găneasa, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică, au depistat zilele trecute, în trafic, două transporturi ilegale de material lemnos. În urma controalele, societăţile deţinătoare ale autoutilitarelor care transportau lemne au fost drastic amendate, iar întreaga marfă a fost confiscată. 

Oamenii legii au acţionat vineri pe Drumul Naţional 64, în comuna Strejeşti, şi au oprit pentru control un bărbat, din comuna Perişani, județul Vâlcea, în timp ce conducea o autoutilitară, care tracta o semiremorcă, transportând material lemnos. În urma verificărilor efectuate, polițiștii olteni au stabilit că autoutilitara aparţine unei societăți comerciale din municipiul Sibiu. De asemenea, reprezentanţii Ocolului Silvic Slatina au efectuat inventarierea materialului lemnos respectiv, constatând că acesta nu corespunde din punct de vedere al volumului, al speciei şi al numărului de piese cu datele din aviz, încălcând astfel prevederile Legii 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice. Patronul firmei sibiene a fost sancționat contravenţional cu 15.000 lei, iar cantitatea de 30,18 metri cubi material lemnos a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Slatina. Cu o zi înainte, poliţiştii au depistat în trafic un ansamblu de vehicule format din o autoutilitară şi o remorcă, care transporta buşteni. Cu această ocazie, s-a constatat că materialul lemnos transportat nu corespunde din punct de vedere numeric cu materialul lemnos înscris în avizele de însoţire primare, care au fost prezentate pentru control de şofer. „În vederea inventarierii şi măsurării a întregii cantităţi de material lemnos de către reprezentanţii Ocolului Silvic, s-a stabilit faptul că o societate comercială cu sediul în comuna Dăeşti, județul Vâlcea, deţine ansamblul de vehicule și a transportat cantitatea de 5,82 metri cubi lemn rotund pentru cherestea specia plop euramerican (n.red. – buşteni), care nu corespunde din punct de vedere al volumului şi diametrelor cu datele înscrise în avizele de însoţire primare prezentate. De asemenea, societatea respectivă a transportat cantitatea de 8,54 metri cubi de aceeaşi esenţă şi specie, care nu corespunde din punct de vedere al volumului cu datele înscrise în aceleaşi avize şi care nu a putut fi identificată după dimensiuni şi volum”, a declarat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. Firma din Vâlcea a fost amendată tot cu 15.000 lei pentru nerespectarea prevederile Legii 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice și s-a dispus confiscarea cantităţii de 5,82 metri cubi buşteni pentru cherestea specia plop euramerican, care a fost predată în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Slatina. Totodată, oamenii legii au dispus măsura obligării la plată a contravalorii cantităţii de 8,54 metri cubi lemn rotund pentru cherestea specia plop euramerican, în sumă de 1.451,8 lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…