Treceți la conținutul principal

Festivalul „fesTin” de la Caracal, la a IX-a ediţie

Primăria şi Consiliul Local Caracal, în colaborare cu Centrul Cultural Municipal Caracal, organizează începând de marţi, 20 iunie, şi până duminică, 25 iunie, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de teatru si film de scurt metraj pentru tineret „fesTin”. 

Prin desfăşurarea Festivalului „fesTin”, organizatorii se adresează liceenilor din clasele IX-XII din instituţiile de învăţământ normal, vocaţional, precum şi şcolilor de arte şi meserii şi cadrelor didactice care îi îndrumă şi îi încurajează spre simţirile şi manifestările artistice. Evenimentul cultural are două secţiuni – teatru şi film de scurt metraj, iar tema acestei ediţii este „Prietenia pe facebook versus Realitate”. Activităţile din cadrul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului „fesTin” vor avea loc la Teatrul Naţional „Ştefan Iordache”, Teatrul de Vară, Platoul Administrativ şi Parcul „Constantin Poroineanu” din Caracal, intrarea fiind gratuită la majoritatea acestora. Evenimentul cultural este programat a se încheia duminică seara, în jurul orei 21:00, după spectacolul de teatru „Secretul fericirii”, în regia lui Vlad Zamfirescu. Program complet „fesTin” Marţi, 20 iunie: 17:30 – Deschiderea festivalului, 18:00 – Proiecţie filme – concurs secţiunea „Film de scurt metraj”, 19:30 – Spectacol de improvizaţie „On The Spot” (preţ bilet – 10 lei), repartizarea în echipe a participanţilor; Miercuri, 21 iunie: 10:00-13:00 – Ateliere de teatru şi film, 15:00-18:00 – Ateliere de teatru şi film, 19:30 – Spectacol de teatru „Yen”, Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea (preţ bilet – 20 lei), 20:00-22:00 – Happening stradal (Platoul Administrativ, gratuit), 22:00 – Fire Dream – Jonglerii cu foc (Platoul Administrativ, gratuit); Joi, 22 iunie: 10:00-13:00 – Ateliere de teatru şi film, 15:00-18:00 – Ateliere de teatru şi film, 19:30 – Spectacol teatru-dans „Broken Column” (Cristina Maria Iuşan, gratuit), „Just Hamlet” (scurt metraj de Bogdan Cristian Drăgan, gratuit); Vineri, 23 iunie: 10:30-14:00 – Concurs secţiunea Teatru – Trupe, 15:30-18:30 – Concurs secţiunea Teatru – Trupe, 21:30 – Proiecţie film „Câini”, în regia Bogdan Mirică (Teatrul de Vară, gratuit); Sâmbătă, 24 iunie: 10:30-13:00 – Concurs secţiunea Teatru – interpreţi individuali, 15:00 – Feed-back juriu – concurenţi, 19:30 – Spectacol de teatru „Profu’ de religie”, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova (preţ bilet – 20 lei); Duminică, 25 iunie: 10:00 – Discuţie liberă, tema „Cei care (se) joacă” (Teatrul de Vară), 11:30 – Atelier public de teatru (Parcul Constantin Poroineanu), 19:30 – Spectacol de teatru „Secretul fericirii”, regia Vlad Zamfirescu (preţ bilet – 20 lei), 21:00 – Gala FesTin 2017 Preţ abonament – 50 lei Biletele pot fi achiziţionate de la agenţia de bilete a Teatrului Naţional din Caracal, programul fiind de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-13:00, 16:00-19.00.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…