Treceți la conținutul principal

Femeie din Curtişoara, găsită moartă în fântână

Tragedie fără margini într-o familie din comuna Curtişoara. O femeie, în vârstă de 73 de ani, a fost găsită fără suflare miercuri după-amiaza, în jurul orei 15:30, în fântâna din curtea propriei locuinţe. 

Potrivit unor surse, femeia, care locuia singură şi se afla sub tratament pentru probleme psihice, nu a mai fost văzută de marţi seara. Miercuri, ginerele său ar fi cel care i-a găsit papucii pe care îi lăsase lângă fântâna din curte. Deşi rudele au sunat de urgenţă la 112, cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt nu au mai putut face nimic pentru salvarea femeii. „Nu au mai fost efectuate manevre de resuscitare, declarându-se decesul acesteia. Femeia era moartă de câteva ore şi, din câte am înţeles de la colegii mei, aceasta era dispărută de marţi seara”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt. Pentru scoaterea cadavrului femeii din fântână a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la Detaşamentul Slatina. „Salvatorii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială complexă pentru intervenţi şi descarcerare. Pentru scoaterea cadavrului, un membru al echipajului de pompieri a fost coborât în fântână, care avea un diametru de aproximativ 90 de centimetri şi adâncimea de aproximativ 5 – 6 metri, asigurat cu echipament specific şi a adus la suprafaţă trupul neînsufleţit al femeii. Efectiv, intervenţia pompierilor a durat aproximativ 15 minute”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Poliţiştii au deschis o anchetă în cauză în vederea stabilirii împrejurărilor în care femeia a murit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…