Treceți la conținutul principal

DN 64 Găneasa – Pleşoiu, închis circulaţiei în zona podului de peste Valea Negrişoara

Traficul a fost închis în totalitate de joi seara pe Drumul Naţional 64 Caracal – Drăgăşani, în dreptul comunei Găneasa, din cauza degradărilor apărute la podul situat peste pârâul Valea Negrişoara. 

„DN 64 Caracal - Drăgășani a fost închis, începând de ieri (n.red. – joi, 22.06.2017), de la ora 20.00, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul kilometric 34 – 40+915 metri, între localitățile Găneasa și Pleșoiu, în județul Olt. Măsura a fost luată din pricina degradărilor apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara”, precizează reprezentanţii Centrului INFOTRAFIC al Poliţiei Române. Potrivit sursei citate, în următoarea perioadă circulația rutieră se va desfășura pe o rută ocolitare, respectiv Drumul Naţional 65, kilometrul 42+400 metri, Găneasa – Salcia – Drumul Judeţean 677 – Pleșoiu și retur. Variantele de circulație vor fi semnalizate conform normelor rutiere în vigoare. Problema pe DN 64 Găneasa, în zona podului de peste pârul Valea Negrişoara, a apărut încă din luna octombrie a anului trecut când autorităţile au luat decizia de a restricţiona circulaţia autovehiculelor cu masa totală autorizată mai mare de peste 7,5 tone. Încă de atunci, pentru a evita segmentul de drum Găneasa – Pleşoiu, şoferilor unor astfel de vehicule le-a fost oferită o rută ocolitoare, varianta spre Râmnicu Vâlcea fiind următoarea – DN 65 Găneasa-Salcia, DJ 677 Salcia-Pleșoiu (DN64).  

Traficul revine la normal abia spre sfârşitul anului  

Adrian Motorga, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Slatina, a precizat pentru Eveniment de Olt că decizia de a restricţiona total traficul pe DN 64, în zona podului de peste pârâul Valea Negrişoara, s-a luat ca urmare a faptului că acest drum nu mai prezenta siguranţă pentru traficul rutier. Pentru început, s-au luat măsuri pentru asigurarea traficului local, podul de la Găneasa urmând a fi demolat şi reconstruit până la sfârşitul anului. „Podul nu mai prezintă siguranţă pentru circulaţia rutieră. Ca măsuri, în acest moment deja lucrăm la o variantă locală de ocolire, dar va fi numai pentru traficul local, ca variantă de ocolire o avem pe cea aprobată de Poliţia Rutieră pentru traficul greu, care va fi folosită şi de maşinile sub 3,5 tone, pe DJ 677 Salcia, şi încercăm în regim de urgenţă să promovăm reconstrucţia acestui pod. Conform expertizelor şi părerii specialiştilor, acest pod nu mai poate fi reparat, el trebuie demolat şi reconstruit, deoarece este afectat foarte grav. Încercăm ca până la sfârşitul anului să construim acest pod, atunci putând fi reluat şi traficul pe DN 64, între Găneasa şi Pleşoiu. Am ajuns în această situaţie din mai multe motive – pe de o parte datorită faptului că la ploi torenţiale a fost spălat terasamentul podului, iar pe de altă parte restricţiile de circulaţie pe care noi le impusesem anterior, de 7,5 tone, respectiv 3,5 tone, n-au fost respectate, deci se circula cu toanj greu pe acest pod. Acestea sunt motivele care au dus la închidere, altă restricţie nu mai puteam impune, deja eram la 3,5 tone”, a declarat Adrian Motorga, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Slatina.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…