Treceți la conținutul principal

Comuna Stoeneşti, în sărbătoare

Sărbătoare de zile mari sâmbătă, 1 iulie, în comuna Stoeneşti. Cetăţenii din localitatea de pe malul Oltului vor îmbrăca haine de sărbătoare şi sunt aşteptaţi, începând cu ora 14:00, pe stadionul comunal unde va avea loc cea de-a XVII-a ediţie a „Bâlciului Anual”.

Evenimentul cultural este organizat de Primăria şi Consiliul Local Stoeneşti, cu implicarea activă a primarului Alexandru Damian, a viceprimarului Cristian Dumitru Sfetcu, dar şi a consilierilor locali, şi este anunţat a se încheia târziu în noapte. Organizatorii au pregătit pentru stoeneşteni, dar şi pentru participanţii din localităţile învecinate, un adevărat regal muzical, care va debuta cu o frumoasă paradă a portului popular românesc. Pe scena amenajată pe stadionul comunal îşi dau concursul ansambluri folclorice „Trandafiri de Romanaţi” din Stoeneşti, „Florile Grădinilor” din Grădinile, „Românaşii” din Deveselu, precum şi grupul instrumental „Romanaţi” tot din Deveselu. De asemenea, pentru localnici un frumos program artistic va susţine şi Formaţia „Cristi Marinescu”, dar şi interpretul de manele Valencio. Invitaţii speciali de la ediţia din acest an a „Bâlciului anual” de la Stoeneşti sunt îndrăgitele interprete de muzică populară Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Neta Soare şi Olguţa Berbec. Pe lângă muzica şi voia bună, organizatorii bâlciului au pregătit şi pentru cei copii un parc de distracţii, din peisaj nelipsind comercianţii de diverse chilipiruri. De asemenea, micii vor sfârâi pe grătare, iar berea va curge din belşug.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…