Treceți la conținutul principal

Comisarul şef Florin Cârstea, la final de carieră

Comisarul şef Florin Cârstea din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt este de câteva zile pensionar cu acte în regulă. După 35 de ani de muncă în Poliţie, ofiţerul a îmbrăcat pentru ultima dată haina de poliţist pe 31 mai, când a participat la o activitate dedicată copiilor ce s-a desfăşurat la sediul Poliţiei municipiului Slatina. 

„De Ziua Copilului am făcut un cadou copilului din mine şi mi-am luat o vacanţă bine meritată, o vacanţă de lungă durată – am ieşit la pensie”, a declarat comisarul şef Florin Cârstea. Ofiţerul a decis că vrea să devină om al legii undeva în primăvara anului 1982. „Împreună cu un bun prieten de-al meu din copilărie, inginerul Ion Lungu, am hotărât atunci să urmez cursurile Şcolii de Miliţie. Eu am terminat, iar prietenul meu de-o viaţă a abandonat. Am 35 de ani de activitate în cadrul Poliţiei şi pot spune că din anul 1986 am lucrat la Poliţia Rutieră de la Caracal, iar din 1990 aveam să mă mut cu activitatea la Slatina, în cadrul Serviciului Rutier”, a spus Florin Cârstea. De-a lungul celor 35 de ani de activitate, comisarul şef Cârstea de la Rutieră a avut parte de vreo şase şefi de serviciu cu care a avut o colaborare foarte bună, aşa cum a avut şi cu colegii săi. Nu de puţine ori, ofiţerul a fost nevoit să fie şi locţiitor la comanda serviciului. „În această perioadă am avut vreo şase şefi de serviciu. Colegii m-au primit foarte bine, am învăţat foarte multe de la ei, mai ales de la cei cu experienţă pe care i-am găsit în cadrul serviciului. Întotdeauna, la rândul meu, am încercat să transmit colegilor lucrurile învăţate anterior, pot spune că am avut o colaborare foarte bună cu ei. Foarte, foarte mulţi ani am fost şi înlocuitor la comanda Serviciului Poliţie Rutieră şi am preluat atribuţiile de serviciu ale şefilor care erau plecaţi în concedii medicale sau de odihnă, dar şi când au avut alte deplasări”, a precizat ofiţerul. Profesor în legislaţie rutieră, comisarul şef Florin Cârstea a declarat că în prezent este implicat în două proiecte care nu au nimic în comun cu activitatea pe care a desfăşurat-o până acum. „Am două proiecte pe fonduri europene care sunt în desfăşurare, nu pot să dezvălui deocamdată despre ce este vorba, aştept să se finalizeze şi o să văd ce va urma. Proiectele de viitor nu au nimic în comun cu activitatea de poliţist pe care am desfăşurat-o până acum”, a adăugat comisarul şef Cârstea. Atribuţiile de serviciu care până acum erau îndeplinite de comisarul şef Florin Cârstea au fost preluate, pentru moment, de comisarul Bogdan Voica, şeful interimar al Serviciului Rutier al Poliţiei Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…