Treceți la conținutul principal

Comisarul şef Florin Cârstea, la final de carieră

Comisarul şef Florin Cârstea din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt este de câteva zile pensionar cu acte în regulă. După 35 de ani de muncă în Poliţie, ofiţerul a îmbrăcat pentru ultima dată haina de poliţist pe 31 mai, când a participat la o activitate dedicată copiilor ce s-a desfăşurat la sediul Poliţiei municipiului Slatina. 

„De Ziua Copilului am făcut un cadou copilului din mine şi mi-am luat o vacanţă bine meritată, o vacanţă de lungă durată – am ieşit la pensie”, a declarat comisarul şef Florin Cârstea. Ofiţerul a decis că vrea să devină om al legii undeva în primăvara anului 1982. „Împreună cu un bun prieten de-al meu din copilărie, inginerul Ion Lungu, am hotărât atunci să urmez cursurile Şcolii de Miliţie. Eu am terminat, iar prietenul meu de-o viaţă a abandonat. Am 35 de ani de activitate în cadrul Poliţiei şi pot spune că din anul 1986 am lucrat la Poliţia Rutieră de la Caracal, iar din 1990 aveam să mă mut cu activitatea la Slatina, în cadrul Serviciului Rutier”, a spus Florin Cârstea. De-a lungul celor 35 de ani de activitate, comisarul şef Cârstea de la Rutieră a avut parte de vreo şase şefi de serviciu cu care a avut o colaborare foarte bună, aşa cum a avut şi cu colegii săi. Nu de puţine ori, ofiţerul a fost nevoit să fie şi locţiitor la comanda serviciului. „În această perioadă am avut vreo şase şefi de serviciu. Colegii m-au primit foarte bine, am învăţat foarte multe de la ei, mai ales de la cei cu experienţă pe care i-am găsit în cadrul serviciului. Întotdeauna, la rândul meu, am încercat să transmit colegilor lucrurile învăţate anterior, pot spune că am avut o colaborare foarte bună cu ei. Foarte, foarte mulţi ani am fost şi înlocuitor la comanda Serviciului Poliţie Rutieră şi am preluat atribuţiile de serviciu ale şefilor care erau plecaţi în concedii medicale sau de odihnă, dar şi când au avut alte deplasări”, a precizat ofiţerul. Profesor în legislaţie rutieră, comisarul şef Florin Cârstea a declarat că în prezent este implicat în două proiecte care nu au nimic în comun cu activitatea pe care a desfăşurat-o până acum. „Am două proiecte pe fonduri europene care sunt în desfăşurare, nu pot să dezvălui deocamdată despre ce este vorba, aştept să se finalizeze şi o să văd ce va urma. Proiectele de viitor nu au nimic în comun cu activitatea de poliţist pe care am desfăşurat-o până acum”, a adăugat comisarul şef Cârstea. Atribuţiile de serviciu care până acum erau îndeplinite de comisarul şef Florin Cârstea au fost preluate, pentru moment, de comisarul Bogdan Voica, şeful interimar al Serviciului Rutier al Poliţiei Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…