Treceți la conținutul principal

Bucureşteanul acuzat de tentativă de omor, după gratii

Ion Duerel, bărbatul de 49 de ani, din Bucureşti, acuzat de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, a fost miercuri arestat preventiv pentru 30 de zile. 

În urmă cu o săptămână, bărbatul a înjunghiat cu un cuţit două persoane în comuna olteană Mihăeşti, iar marţi procurorii olteni l-au reţinut pentru 24 de ore. „În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 2 spre 3 iunie 2017, pe raza localităţii Mihăeşti, judeţul Olt, a avut loc un incident în urma căruia persoanele vătămate N.C. şi T.V. au fost înjunghiate de către inculpat, fiindu-le provocate leziuni traumatice, pentru a căror vindecare a fost necesară internarea acestora în Spitalul Clinic de Urgenţă Colţea din Bucureşti, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria”, se precizează într-un comunicat al Parchetului Olt. Potrivit anchetatorilor, agresorul a avut un schimb de replici cu părţile vătămate înainte de a comite fapta. „Autorul infracţiunii se ducea spre gara din Mihăeşti pentru a lua trenul spre Bucureşti. La un moment dat, s-a întâlnit cu părţile vătămate şi cele două prietene ale acestora şi a trecut printre ei. Aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, aceştia s-au luat la ceartă, iar bărbatul de 49 de ani l-a înjunghiat cu cuţitul pe unul dintre cei doi răniţi. Celălalt a sărit în ajutorul său şi a fost, de asemenea, înjunghiat de inculpat. În altercaţie, şi autorul faptei, care este cunoscut cu antecedente penale (n.red. – a mai comis o infracţiune de omor), a fost rănit”, a declarat Anca Anuţa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Miercuri, procurorii olteni l-au prezentat pe bucureştean în faţa magistraţilor Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa de judecată a admis propunerea anchetatorilor, iar bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 198/P/2017. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ion Duerel, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 32 alin. 1 Cp rap. la art. 188 alin. 1 Cp – 189 alin. 1 lit. e şi f Cp, în prezent aflat în Arestul IPJ Olt, pe o durată de 30 de zile, de la data de 07.06.2017 la data de 06.07.2017, inclusiv”, se arată în soluţia dată de instanţă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…