Treceți la conținutul principal

Arestat pentru furtul unui lanţ din aur

Tâlharul a fost prins la punctul de trecere a frontierei Nădlac 

Gheorghe Constantin, zis „Tarzan, a fost arestat preventiv, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Bărbatul este acuzat că în data de 3 iunie a furat unei persoane un lanţ din aur de 10 grame şi s-a făcut nevăzut. 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au propus joi luare măsurii preventive în lipsă faţă de inculpatul Gheorghe Constantin, zis „Tarzan”, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data punerii în executare a măsurii. „În cuprinsul referatului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reţinut, pe scurt, următoarea situaţie de fapt: „În ziua de 03.06.2017, în jurul orei 12:50, persoana vătămată B.I. se deplasa pe strada Arinului, împreună cu martora P.F., iar în momentul în care se pregătea să traverseze strada Centura Basarabilor, deplasându-se în fugă, inculpatul Constantin Gheorghe, zis «Tarzan», i-a smuls de la gât un lanţ din aur galben de 10 grame, cu o valoare de aproximativ 1.700 lei. Inculpatul Constantin Gheorghe şi-a continuat deplasarea în fugă spre fostul ştrand Progresul, ajungând într-un parc, unde a fost observat de martorii P.I.M. şi V.G., în timp ce era urmărit de persoana vătămată până în acest loc. Ulterior, inculpatul s-a sustras urmăririi penale, a fost căutat în multiple rânduri la domiciliul acestuia de organele de poliţie, însă nu a fost găsit”, se precizează în comunicatul remis de Parchetul Slatina. La propunerea procurorilor slătineni, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Slatina a dispus, în lipsă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, începând cu data punerii în executare a măsurii. Bărbatul a fost dat în urmărire, iar joi seara, în jurul orei 18:00, organele de poliţie de frontieră l-au depistat pe acesta la punctul de trecere a frontierei Nădlac, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României. Gheorghe Constantin, zis „Tarzan”, este cunoscut cu antecedente penale, iar vineri magistraţii slătineni au confirmat arestarea sa preventivă. „Confirmă arestarea preventivă a inculpatului CONSTANTIN GHEORGHE, zis «Tarzan», cu antecedente penale, şi executarea mandatului de arestare preventivă nr. 18 din 08.06.2017 emis de Judecătoria Slatina în dosarul penal nr. 5675/311/2017”, se arată în soluţia pe scurt dată de instanţa de judecată. Decizia nu este definitivă şi deja a fost contestată de bărbatul acuzat de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…