Treceți la conținutul principal

Arest prelungit pentru bărbatul care şi-a ucis tatăl cu securea

Gheorghe Roland Buga, bărbatul de 39 de ani, din Radomireşti, care şi-a ucis tatăl lovindu-l în repetate rânduri cu securea în cap, rămâne în continuare după gratii. (Sursa: evenimentdeolt.ro) 

Tribunalul Olt a admis propunerea procurorilor şi a dispus prelungirea duratei arestului preventiv. “Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi, pe cale de consecinţă, în baza art. 234 din NCPP dispune prelungirea duratei măsurii arestării preventive a inculpatului Buga Gheorghe Roland, cercetat sub aspectul infracţiunii de omor în prezent deţinut în Arestul IPJ Olt, pe 30 de zile, de la data de 02.07.2017 şi până la data de 31.07.2017 inclusiv”, se precizează în încheierea instanţei, decizia nefiind însă definitivă. Oribila faptă comisă de bărbatul în vârstă de 39 de ani s-a petrecut la finalul lunii mai. „În fapt, s-a reţinut că în după-amiaza zilei de 31.05.2017, inculpatul B.G.R. a exercitat acte de violenţă fizică asupra tatălui său, în vârstă de 79 de ani, pe care l-a lovit în mod repetat cu o secure în zona capului, provocându-i leziuni traumatice care au condus la decesul acestuia”, se arăta într-un comunicat remis de Parchetul Olt. Potrivit Ancăi Anuţa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, victima a fost omorâtă de fiul său în timp ce se uita la televizor. „S-au certat, iar în timp ce victima stătea la televizor, inculpatul s-a dus pe la spatele ei şi i-a aplicat, după spusele sale, două – trei lovituri cu securea în cap. Fapta s-a întâmplat pe 31 mai, noi am găsit victima decedată pe 1 iunie, iar în ziua următoare inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi, ulterior, arestat”, a declarat prim-procurorul Anca Anuţa. În cursul zilei de 2 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt arestarea preventivă a inculpatului, măsură dispusă la aceeaşi dată pentru o durată de 30 de zile. Gheorghe Roland Buga este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor şi în prezent se află în Arestul Poliţiei Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…