Treceți la conținutul principal

Afaceristă din Stoeneşti, plasată sub control judiciar

O singură persoană, acuzată de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, este cercetată sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, în urma percheziţiilor efectuate marţi în judeţele Olt şi Dolj. Potrivit poliţiştilor olteni este vorba de o femeie, în vârstă de 37 de ani, din comuna Stoeneşti, administrator al unei societăţi comerciale. 

13 descinderi au avut loc marţi în oraşele Drăgăneşti Olt, Potcoava şi Slatina din judeţul Olt, dar şi în municipiul Craiova, judeţul Dolj, pentru documentarea activităţii unei femei, administrator de firmă, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei prin evaziune fiscală în domeniul comerţului cu materiale de construcţii. Percheziţiile s-au desfăşurat într-un dosar penal aflat în instrumentarea poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Poliţiei Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. „Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unei femei de 32 de ani, bănuite că, în perioada 2012 – 2014, în calitate de administrator al unei firme din domeniul comerţului cu materiale de construcţii, din oraşul Drăgăneşti Olt, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale de achiziţie mărfuri, eliberate de societăţi comerciale tip fantomă, din municipiul Bucureşti şi judeţele Olt şi Dolj. Plăţile între firme ar fi fost făcute prin viramente bancare, dar sumele de bani ar fi fost retrase de administratorii firmelor fantomă, cunoscând că provin din infracţiuni, şi restituite celui vizat”, arată un comunicat remis de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Potrivit sursei citate, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 500.000 de lei. În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat mai multe documente de evidenţă contabilă, iar 10 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Olt. La propunerea poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice, procurorii Parchetului Olt au dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a unei singure persoane din cele 10 audiate, aceasta fiind o afaceristă de 37 de ani, din comuna Stoeneşti, administrator de societate comercială.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…