Treceți la conținutul principal

Zeci de şoferi au rămas fără permis, în ultimele zile

Pentru ca cetățenii să petreacă în liniște ziua liberă de 1 Mai, poliţiştii din Olt au fost prezenţi la datorie şi au desfăşurat activităţi suplimentare. Aproape 500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în ultimele zile de oamenii legii, cuantumul amenzilor fiind în jur de 125.000 de lei. De asemenea, peste 20 de conducători auto au rămas fără permis. 

„În minivacanţa de 1 Mai, poliţiştii din judeţ au fost prezenţi la datorie pentru a preveni faptele antisociale, a menţine ordinea şi liniştea publică, dar şi pentru un trafic rutier în siguranţă. Aproape 200 de angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost de serviciu de 1 Mai, pentru ca Ziua Internaţională a Muncii să fie petrecută de olterni în linişte şi siguranţă”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt. În perioada 28 aprilie – 1 mai, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea criminalității economice şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 38 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost aplicate 496 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de aproximativ 125.000 de lei. Din totalul amenzilor contravenţionale, 31 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică şi 460 au vizat încălcări ale OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 199 dintre ele fiind aplicate şoferilor pentru conducere cu viteză excesivă. Totodată, poliţiştii au reținut 21 de permise auto.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…