Treceți la conținutul principal

Zeci de şoferi au rămas fără permis, în ultimele zile

Pentru ca cetățenii să petreacă în liniște ziua liberă de 1 Mai, poliţiştii din Olt au fost prezenţi la datorie şi au desfăşurat activităţi suplimentare. Aproape 500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în ultimele zile de oamenii legii, cuantumul amenzilor fiind în jur de 125.000 de lei. De asemenea, peste 20 de conducători auto au rămas fără permis. 

„În minivacanţa de 1 Mai, poliţiştii din judeţ au fost prezenţi la datorie pentru a preveni faptele antisociale, a menţine ordinea şi liniştea publică, dar şi pentru un trafic rutier în siguranţă. Aproape 200 de angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost de serviciu de 1 Mai, pentru ca Ziua Internaţională a Muncii să fie petrecută de olterni în linişte şi siguranţă”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt. În perioada 28 aprilie – 1 mai, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea criminalității economice şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 38 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost aplicate 496 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de aproximativ 125.000 de lei. Din totalul amenzilor contravenţionale, 31 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică şi 460 au vizat încălcări ale OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 199 dintre ele fiind aplicate şoferilor pentru conducere cu viteză excesivă. Totodată, poliţiştii au reținut 21 de permise auto.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…