Treceți la conținutul principal

Un sfert de secol de puşcărie pentru autorul crimei de la stâna din Cilieni

Mihai Florin Iordache, tânărul care anul trecut a ucis cu sălbăticie un bărbat de 74 de ani, din Cilieni, la care lucra ca cioban, a fost condamnat la ani grei de puşcărie. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

Magistraţii Tribunalului Olt au dat luni pronunţarea în dosarul crimei de la stâna din Cilieni. Mihai Florin Iordache, tânărul în vârstă de 24 de ani, din Prahova, care l-a ucis cu zeci de lovituri de cuţit pe bărbatul la care era angajat cioban, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, plus pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi. Sentinţa nu este însă definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova. Fapta pentru care acesta a fost trimis în judecată s-a petrecut în septembrie 2016, Mihai Florin Iordache năpustindu-se din senin asupra bătrânului la a cărui stână lucra şi aplicându-i mai multe lovituri de cuţit, până când acesta a căzut la pământ într-o baltă de sânge. Într-un moment de luciditate, chiar autorul oribilei crime a anunţat fapta la 112, însă a fost prea târziu. Echipajul cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt care s-a deplasat la faţa locului nu a mai putut decât să constate decesul bărbatului. „Victima de 74 de ani, din localitate, avea multiple plăgi înjunghiate în zona abdomenului şi a gâtului. Bărbatul nu a mai putut fi salvat, cadrele medicale constatând decesul acestuia”, preciza la vremea respectivă medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt. Victima a fost înjunghiată cu două cuţite, iar în momentul sosirii salvatorilor la locul tragediei, lama uneia dintre armele crimei încă se afla în gâtul bătrânului ucis. Întrebat de ce a recurs la acest gest, tânărul le-a spus cadrelor medicale: „Aşa mi-a venit mie, să-l omor”. Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 74 de ani a fost înjunghiat de 21 de ori. „Inculpatul, de 24 de ani, a exercitat acte de agresiune fizică asupra victimei de 74 de ani fără niciun motiv. Într-o primă etapă a folosit un cuţit a cărui lamă s-a rupt în corpul victimei, astfel că inculpatul, pentru a-şi finaliza acţiunea, a luat un alt cuţit cu care a lovit-o pe victimă în mod repetat, cauzându-i 21 de leziuni ce au determinat decesul acesteia”, preciza Anca Anuţa, prim-procurorul Parchetului Olt. Reţinut şi prezentat instanţei, autorul crimei a fost arestat preventiv pe 1 octombrie. La ora actuală, acesta este încarcerat în Penitenciarul Craiova.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…