Treceți la conținutul principal

Accident la Pădurea Saru

După accidentul grav în urma căruia şi-au pierdut viaţa cinci persoane, iar una a fost rănită uşor, vineri un alt eveniment rutier avea să aibă loc pe DN 65 – E 574, în Pădurea Saru. Trei persoane au necesitat îngrijiri medicale în urma coliziunii dintre două autoturisme Skoda Octavia, iar una dintre ele a ajuns la spital pentru investigaţii amănunţite. 

Accidentul de circulaţie a avut loc în jurul orei 18:00 şi, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Olt, s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, o Skoda cu numere de Dolj intrând în coliziune cu o Skoda înmatriculată în Olt. „Din primele cercetări, s-a stabilit că un tânăr de 26 de ani, din Craiova, în timp ce conducea autoturismul pe DN 65 – E 574, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, iar într-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din Slatina”, a declarat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. În urma impactului, cei doi şoferi, dar şi pasagera unuia dintre autoturisme, o tânără de 25 de ani, din Craiova, au avut nevoie de îngrijiri medicale, la faţa locului intervenind paramedicii de pe echipajul SMURD Balş şi cadrele medicale de pe o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. „În cele două autoturisme se aflau trei persoane. În cel cu numere de Olt se afla doar şoferul, un bărbat de 41 ani, din Slatina, cu plagă la cap, dureri toracice, dureri costale şi excoriaţii la membrele superioare, care a fost asistat la fata locului şi a refuzat transportul la spital. O femeie, pasageră pe scaunul din dreapta faţă în maşina de Dolj, din Craiova, a fost transportată la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova cu traumatism la membrul inferior stâng. Şi şoferul de 26 ani al aceluiaşi autoturism a avut nevoie de îngrijiri. Acesta nu prezenta urme vizibile de traumă, avea funcţii vitale normale şi a refuzat transportul la spital”, a spus plutonierul major Alin Băsăşteanu de la ISU Olt. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, celor doi fiindu-le recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…