Treceți la conținutul principal

Trei femei şi o minoră, lovite în plin pe trecerea de pietoni

Trei femei, cu vârste cuprinse între 42 şi 46 de ani, din municipiul Slatina, dar şi o minoră de 11 ani, fiica uneia dintre ele, au ajuns vineri după-amiaza la spital, după ce au fost lovite de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona florăriilor de pe bulevardul A. I. Cuza.

Cele patru persoane traversau regulamentar strada în momentul în care au fost lovite în plin de un autoturism Ford, la volanul căruia se afla Iulian Ciocloavă, director în cadrul TMK Artrom. Potrivit poliţiştilor, accidentul rutier s-a produs pe fondul neatenţiei în conducere. „Din primele cercetări, a reieșit că un bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea autoturismul pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nu a acordat prioritate de trecere la locul marcat pentru trecerea de pietoni şi a accidentat patru persoane, trei femei și o minoră, fiica uneia dintre ele, toate din aceeaşi localitate”, a declarat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt, toate victimele accidentului fiind transportate la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Una dintre femei, în vârstă de 42 de ani, a suferit un atac de panică şi nu a necesitat internarea, iar o altă femeie, de 46 de ani, a suferit un traumatism la glezna stângă şi nu a fost internată. Singurele victime rămase sub supraveghere medicală au fost cealaltă femeie de 42 de ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral şi un traumatism la gamba stângă, şi fata ei, de 11 ani, diagnosticată cu traumatism la antebraţul stâng şi excoriaţii la nivelul feţei. Poliţiştii rutieri l-au testat cu aparatul alcooltest pe şoferul care a lovit cele patru persoane, rezultatul fiind negativ. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…