Treceți la conținutul principal

Sute de vitezomani amendaţi de poliţişti, într-o singură zi

În perioada 12 – 14 mai 2017, poliţiştii din Olt au acţionat din nou pe raza judeţului, pentru a preveni faptele antisociale și accidentele rutiere și de a combate ilegalitățile de orice gen. Numai în prima zi a raziei de amploare desfăşurată în weekend oamenii legii au dat sute de amenzi, peste 340 dintre acestea fiind aplicate şoferilor care au apăsat prea tare pedala de acceleraţie. 

Peste 230 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigare a criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase au fost angrenați, vineri, în acțiuni preventiv-reactive. În timpul misiunilor desfăşurate, oamenii legii au constatat 20 de infracțiuni și au aplicat 770 sancțiuni contravenționale, într-un cuantum de peste 200.000 lei. 86 dintre contravenții au fost aplicate de către polițiștii de ordine publică, 35 fiind pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Pe linie de investigare a criminalității economice, au fost constatate, de asemenea, două infracțiuni și au fost aplicate 14 contravenții, valoarea totală a acestora ridicându-se la 9.000 lei. Poliţiştii rutieri au constatat sute de nereguli în trafic şi au aplicat în total 670 de amenzi. Cele mai multe dintre ele, respectiv 342, au fost aplicate conducătorilor auto pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Totodată, rutieriştii au reţinut 28 de permise, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 10 pentru conducere cu viteză excesivă şi unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, restul fiind pentru alte abateri. Acțiunile oamenilor legii au continuat și în zilele următoare ale sfârşitului de săptămână, scopul acestora fiind prevenirea și descurajarea faptelor ilegale, precum şi a cauzelor generatoare de accidente de circulaţie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…