Treceți la conținutul principal

Sute de solicitări la Ambulanţa Olt în weekendul prelungit de 1 Mai

Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt au intervenit la sute de solicitări venite din partea oltenilor în minivacanţa de 1 Mai. Potrivit doctorului Mădălina Deloreanu, directorul medical al instituţiei, faţă de o perioadă obişnuită în weekendul prelungit numărul intervenţiilor a crescut cu 10%. 

În total, aproximativ 400 de olteni au avut nevoie de îngrijiri medicale de la angajaţii Ambulanţei Olt. Dacă unii pacienţi au mâncat prea mult şi au fost diagnosticaţi cu colică abdominală, alţii au suferit traumatisme minore fiind victime ale unor agresiuni individuale care au avut loc pe fondul consumului de alcool. „Faţă de o perioadă obişnuită, în minivacanţa de 1 Mai s-a observat o creştere a numărului solicitărilor cu 10%. Am avut 396 de solicitări şi au predominat pacienţii cu colică abdominală, cu boli cardio-vasculare, care s-au decompensat, cu diabet zaharat, tot aşa decompensaţi, şi cu agitaţii psihomotorii datorită consumului de alcool. Am avut şi pacienţi cu traume minore, în urma agresiunilor care au avut loc pe fondul consumului de alcool. A fost un număr crescut al acestor cazuri faţă de o perioadă obişnuită”, a precizat directorul medical al Ambulanţei Olt. În weekendul prelungit de 1 Mai, cadrele medicale au fost solicitate să intervină şi la patru accidente rutiere, cu un număr total de şapte victime. „În urma unuia dintre accidente, o persoană a decedat, este vorba de tânărul de 29 de ani, care a murit în accidentul din comuna Vişina Nouă. Am mai avut şi un accident la Gura Padinii în care un copil de 5 ani a fost rănit şi a ajuns la Spitalul Craiova, fiind transferat cu elicopterul de la Corabia”, a adăugat doctorul Deloreanu. 

Doi bărbaţi, găsiţi spânzuraţi 

Dacă mulţi dintre olteni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au petrecut prea mult, pentru doi bărbaţi angajaţii de la Ambulanţa Olt nu au mai putut face nimic pentru a le salva viaţa. Cei doi au ales să-şi pună capăt zilelor, prin spânzurare. Un bărbat de 53 de ani, din satul Bistriţa Nouă, oraşul Piatra Olt, a fost găsit fără suflare în seara zilei de 1 mai. Acesta s-a spânzurat de un pom din grădina locuinţei sale. Al doilea bărbat a recurs la gestul extrem în dimineaţa zilei de marţi, 2 mai. „Poliţiştii de la Secţia Poliţie Rurală Bobiceşti au fost solicitaţi să intervină în comuna Oboga, unde un bărbat a fost găsit spânzurat în locuinţa sa. Oamenii legii au constatat că nu prezintă trupul neînsufleţit al bărbatului nu prezintă urme de violenţă, cu excepţia şanţului format de un cordon în jurul gâtului. În această cauză, dar şi în cea de la Piatra Olt, se fac cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care cei doi bărbaţi şi-au pus capăt zilelor”, a spus agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…